Problem

Den här veckan har jag haft stora problem. Språkproblem. Jag håller på att tappa svenskan helt. Förut har det mest bara märkts när man pratar, vilket ju känns naturligt och något som jag bara vill bli bättre på.. Men nu börjar det smyga sig på när man skriver och till och med tänker. Jag tänker nästan på norska! Så långt trodde jag aldrig det skulle gå. Så hurra för möjligheten att kunna lära sig nya språk och se upp för många kommande grammatiskt okorrekta inlägg. Hej hopp.

Kärlek

Love is patient,
love is kind.
It does not envy,
it does not boast,
it is not proud.
It is not rude,
it is not self-seeking,
it is not easily angered,
it keeps no record of wrongs.
Love does not delight in evil,
but rejoices with the truth.
It always protects,
always trusts,
always hopes,
always perseveres.
Love never fails.
1 Korinthierbrevet 13:4-8a

Familjeläger 2

Kom ju på att jag riktigt aldrig förklarade vad det här med familjeläger egentligen innebär. UiO/UMU i Norge anordnar varje år läger för hela familjen, finns nu även på svenska Flämslätt! Här på Grimerud är det nu ca 50 familjer extra som campar och bor på runt ikring på gården. Varje dag har de möten tillsammans med Mark & Pru Parker från Nya Zeeland, som jag vet att några hemifrån väl känner igen.. Sedan har de tid för att samtala och diskutera tillsammans med varandra och andra familjer och bara ha det härligt tillsammans. Idag var det familjedag så familjerna tipsades om olika trevliga platser kring Hamar dit man kunde åka och kosa sig. Badhus, skogsutflykter och djurparksbesök m.m blev det. Vad det pratas om i mötessalen har vi ju egentligen inte så mycket koll på för då har vi hand om ungdomarna, men familjeliv, goda värderingar och Gud är i alla fall säkra kort! Så går det till.

Familjeläger

Andra  dagen avklarad, tre to go. Fotboll, pyssel, målning, virkning, lekar av alla dess slag, andakter och aktiviteter. 10.15-13.45 och 20.00-23.00. Åldersgrupp 10-16. Stressigt men trevligt och kul. Ibland vill man bara skrika men oftast skrattar man. Jag sov två timmar på eftermiddagen av ren utmattning. Hur gör föräldrar för att ha ordning på sina barn egentligen? Min lilla pysselgrupp är i alla fall söta och rara som få, nästan hela tiden! Imorgon har vi ledigt på förmiddagen, då blir det förhoppningsvis lite kvalitetstid med Rickard och sedan till att planera Gofest Caféet. Och sedan kommer ju Heather och Andreas tillbaka med! Inte illa. Nu ska jag sova igen!

Birgittas Sommarbiff


Åh idag gjorde vi så god lunch. Det gjorde mig på bättre humör.

Ingredienser
till ca 2 personer

Biff
400 gram färs
Salt
Peppar

Potatis
Antal efter magkänsla

"Sås"
1.5 dl vispgrädde
2-3 msk bostongurka
2-3 msk senap
0.5-1 paprika

Gör så här
Koka potatis som vanligt. Forma färsen till en stor biff och lägg ner i stekpannan. Salta och peppra på en gång, 1 msk salt, peppar efter behag. Börja med att steka på hög värme så att ytan blir fin, sänk sedan värmen. Dela biffen i fyra delar, då har du bra koll på när det är dags att vände och när allt sedan är klart. När det är dags att vända på biffen är det bra att höja värmen en stund igen, för att ytan ska bli fin som sagt. Glöm inte att salta och peppra så fort du vänt på köttet. Till "såsen" börjar du med att vispa grädden, blanda sedan i bostongurka och senap. När biffen är klar har du på gräddblandningen på toppen innan servering. Garnera med bitar av paprika. Servara gärna med en grönsakssallad. Så går det till, med mina egna ord.

Suckar av saknad

Nu har familjen precis åkt och jag har tittat på Maggis bilder från Öland. Så nu saknar jag hemma. Sverige-hemma. Vänner. Man vänjer sig väldigt fort vid att vara här och det brukar gå jättebra. Men ibland överraskas och överrumplas man av saknad och vill bara att alla ska vara nära igen. De dagarna är svåra. Idag är lite svår. Men det har varit bra. Vi tog familjen på bilutflykt och promenad i regnet.. Det var vackert och mysigt och det värmer.

Puss vid frukostbordet. Hyttekos-kaffe och tårta till dessert.

Familjen redo för tur med Blå Pärlan. Saknar dig i bilden Becca.

Full fart genom en björkallé på väg mot öppna landskap.

Promenad i regnet, på gården.

Fåren sprang bredvid så länge de kunde och försökte prata med oss. Söta och sällskakssjuka.

Familljen

Nu är familjen tillbaka efter några härliga dagar på västkusten. Äntligen.


Rickard och Hanna har spelat Guitar Hero framför datorn. Mycket familjemys här på Grimerud. Trångt men mysigt. Ännu bättre blir det till hösten när vi har lägenheten att bjuda in till!


Sedan har vi varit inne i Hamar och shoppat lite grann. Nu har jag fått mig en fin och stor stor tekopp. Från Hanna. Och kanske lite ifrån mamma och pappa. Nu sitter vi och har lördagsmys i caféet och tittar på Prins Caspian. På svenska. Imorgon hoppas vi på sol och promenad och kanske ett bad. Men troligtvis inte för mig. Badkrukan.

Just another day at the office..


Kom in.


Rickard bemästrar Twitter.

Intagna studenter. Och Jesus.

Hit ska DTS:en. Minus Schweiz och Spanien, plus Thailand.

Här sitter jag. Fokuserar.

Pro-mo/dekoration.

Gästlistan

Var du på vårat bröllop eller undrar vilka som var där så finns du nu bilder på utomordentliga Facebook. Äger du inte ett sådant konto men vill fortfarande se bilderna är det bara att klicka här. Lycka till!

Kontorslandskap

GRIMERUD. Vi är tillbaka på DTS-kontoret resten av veckan och förbereder åt alla håll och kanter för Familjeläger, KRIK-läger, GO-Fest och kommande DTS. Två nya ansökningar kom in häromdagan. Två ghaneser ifrån Belfast. Vi verkar bli många och väldigt mångkulturella i år, det är härligt. Ju fler desto bättre heter det ju! Ser fram emot en kväll med utsökta rester från Mission Adventures, disk - bara efter 30 personer den här gången - och svensk Marabou choklad som belöning efteråt. Pappa, mamma och Hanna har lämnat byggnaden och är nog snart i Åndalsnes. Längtar tills de kommer tillbaka! 

Nyhetsbrev

Nu är familjen Adolfsson på plats i Norge för sin Trollstigs-semester. Första och sista anhalten är hos oss i Ottestad. Jättemysigt! För övrigt är vi ÄNTLIGEN klara med vårat nyhetsbrev för maj/juni/juli månad så nu ska de bara vikas ochh skickas ut. Är du osöker på om du kommer få ett och vill ha det så lägg bara in en kommenter eller skicka ett mejl så ordnar vi det!

Tid för tre

En sådan här kall, regning och grå dag vill man ha tre saker. En kram, en film och en stor kopp te. Hoppas hinna med alltihop innan det blir alltför sent. Klockan fem imorgon bitti åker ungdomarna ut på missionsresa. Avresa nedanför vårat fönster. God kväll allesammans.

Mer än du vill veta..

Listor är ju något som jag missbrukar så in i norden. De är lösningen på de flesta problemen. Vissa är bara fåniga, och då är de nästan ännu roligare på något vis. Hittade just den här listan på det stora internetet och fyllde i med passande och ärliga svar. Så snart vet ni mer om mig än vad ni behöver.. Om du orkar läsa alltihopa. Definitivt.

ALLMÄNT
Namn: Anna Matilda Josefin Blomgren, möjligtvis Adolfsson i efternamn då eftersom vi ännu inte fått några papper från skattekontoret med godkännande..
Civilstånd: Gift
Familj: Man, mamma, pappa och två kära småsystrar. Och två tjocka släkter.
Ålder: Tjugoett hela året ut.
Längd: 174 cm.
Skostorlek: 39.
Hårfärg: Blond

KÄNSLOR
Är du kär i någon? Min man då, lyckligtvis och upp över öronen.
Är du lycklig? Väldigt.
Tycker andra att du är attraktiv? Åtminstone en, och han räcker gott och väl. Och huruvida någon är attraktiv eller inte har annars överhuvudtaget ingenting att göra med äkta lycka.. 
Så det så!

FÖRÄLDRAFRITT
Piercingar: Ska nog ta och prova Föräldrafällan-tricket igen och hoppas slipppa en ny infektion.
Tatueringar: Kanske en dag.. Något vist runt handleden.
Alkohol/rökning: Nej.
Droger: Definitivt och alltid nej.

FAVORIT

Mat: Mammas.
Pålägg: Tonfisk på mjukislimpa.
Dryck: Te.
Syssla: Umgås över en fika eller två.
Sport: Basket eller volleyboll att spela, fotboll att titta på.
Kläder: Fleece-morgonrock, pappas gamla brandkårs-t-shirtar och mjukisbyxor från Stadiums barnavdelning. Det är en tjusig kombination.
Film: Almost Famous.
Serie: The Office eller My name is Earl, lagom djupt.
Bil: Gumpe, eller Volvo 240, Rickard sa häromdagen att nu kommer han ju faktiskt inte undan längre, han bor ju till och med på landet, så nu är han ju en riktig bonn-/240-raggare. Eller rånare som de säger i Norge. Annars är det väl en Audi som toppar.

ANTAL GÅNGER DU HAR
(det här var nog min favorit att svara på)
Svurit: En gång högt vad jag kan minnas, efter ett väldigt misslyckat matteprov i tvåan på gymnasiet.
Ljugit för någon: För många, dumt.
Varit i slagsmål: Ett antal med Becca och några under åren då jag fortfarande var större och starkare än pojkarna. Gangsteråren.
Blivit arresterad: Så här långt ingen gång, men man vet ju aldrig när man är ute och missionerar i den stora farliga världen..
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Mellan 10-15 kanske. Inte så noga.
Ärr du har på kroppen: Minst fem, de fem har i alla fall orsakats av en halkning där huvudet slog i badkaret, en alldeles för varm plåt på hemkunskapen, ett brännande grimskaft på en nervös häst, en tur genom ett taggtrådsstängsel med en annan häst och en longboardsvurpa med mycket blodigt avslut. 
Gånger du legat på sjukhus: Över natten en vad jag kan komma ihåg, när jag trampat på en sten som fastnade kvar och blev till en infektion i foten. Jag vägrade dessutom åka in till sjukhuset en minut för tidigt för jag skulle ju på ridlektion och det var ju betydligt mycket viktigare än den där eländiga foten.

SENASTE
Boken du läste: Jesus wants to save Christians - Rob Bell.
Personen du fick brev av: Vykort ifrån Nina.
Personen du fick sms av: Mamma.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Lördagen den 4:e Juli, dagen innan vi reste tillbaka till Norge. I bersån hemma i Grytgöl.
Filmen du hyrde: Body of lies
Filmen du köpte: Den engelske patienten
Filmen du såg: Harry Potter och halvblodsprinsen
Låten du lyssnade på: Kings of Leon - Use somebody.
Låten du laddade ner: Sådant har jag slutat med efter några prat med min förståndige karl.
Personen du ringde: Rickard.
Personen som ringde dig: Pappa.
Tv-program du tittade på: Det var ju i Sverige, för här har vi ju ingen TV. Så det var säkert Two and a half men eller något annat högklassigt.
Personen du tänkte på: Man blir ju lite ställd av frågan. Men Ida eller Maggi var det nog.

FÖRVIRRAD FRÅGESTUND
Hur tidigt stiger du upp? Vid åtta-tiden till vardags.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Inte kärlek, förälskelse möjligtvis. Kärlek tar ju lite längre tid om jag fattat det hela rätt.
Vad är du allergisk mot? Ingenting, lyckligtvis.
Var har du ont? I ryggen. Efter all icke-existerande träning.
Använder du hårspray? Som på det ljuva 80-talet, kom igen kom igen.
Kan du stå på händer? Nej.
Vad ser du fram emot? Familjebesök, ny lägenhet och den kommande DTS:en.
Vad sparar du till? En symaskin.
Kan du sjunga? Fråga inte mig, för jag tycker ju faktiskt det. Ensam.
Vilket schampo använder du? Något ukrainskt, annars Head & Shoulders eller Fructis.
Vad är du rädd för? Prestationsångest, likgiltighet.

Gott och blandat så att säga. Nästa gång ska jag nog välja frågorna/påståendena själv.
Även om lite hjälp aldrig skadar. Man lär sig ju lite mer om sig själv med ibland.

På Kino med mr. Potter

Idag har Rickard och jag varit gifta i en månad, det firade vi igår med att klä oss tjusigt och gå på dejt. Det blev bio; Harry Potter och Halvblodsprinsen, spännande men alldeles för mycket mellanakt för nu vill man bara se nästa, och nästa.. Idag är det också filmväder för regnet det bara öser ner. Kanske blir det en stor kopp te och den engelske patienten. Picture.

Friends

Friends har nog gjort bland de finaste reklamfilmerna om en väldigt elak men sann verklighet. Ibland är det vackert, ibland bara sorgset. Men alltid en bra påminnelse om hur vi borde bry oss mer om varandra. Det är väl inte så svårt egentligen. Eller..







Vad är det som händer här?

Nu är så gott som alla därhemma i Sverige på väg till Öland. Njut! Vi har jobbat nästan åtta timmar i köket idag och jag är jättetrött. Inte van vid sådant kroppsarbete.. Middag till 280 ungdomar är inte illa. Nu är Mission Adventures här på riktigt. Och vädret är finare än någonsin! Och Dina är här igen. Familjen minus Becca kommer hit nästa vecka med våra möbler och mycket kärlek. Två irländare har sökt till DTS:sen så snart är vi över tjugo stycken och dubbelt så många som sist. Och jag behöver en koffeinkick så det heter duga! Det var väl kort och gott vad som händer just nu.

Du ser så svensk ut!

Idag har jag fått höra flera gånger att jag ser väldigt svensk ut. Ett begrepp man blivit mer och mer bekant med nu när man är lite mer utomlands. Helt klart positivt. Innebär ju oftast att man är blond vilket jag ju alltid varit, sen innebär det ju gärna också att man har på sig något fint.. Som pojkar och chinos. Speciellt amerikaner är fashinerade över våran "svenskhet". Och det tycker man ju är lite roligt, det är liksom lite mer spännande att vara svensk när man inte är i Sverige, där är ju inte svenskheten något som sticker ut av någon anledning..

Fin dag för övrigt med mycket läsning och lite volleyboll! Nu ska det drickas kaffe.

Vem är Gud?

Även om jag trott på Gud ända sedan jag var liten så dyker frågan titt som tätt upp i mitt huvud; vem är Gud? Och har jag verkligen rätt bild av Gud? Jag tycker det är väldigt fashinerande att höra andras svar på den här frågan.. Har läst lite i Olle Carlssons bok Kristendom för ateister de senaste dagarna och fastnade där för en berättelse som just handlade om människors olika syn på Gud. Jag citerar lite fritt;

Naskapifolket tillhör Amerikas urbefolkning och lever på halvön Labrador på Kanadas östkust. De har fram till våra dagar levt isolerat i små familjestammar och har därför inte utvecklat några kollektiva religiösa ritualer. De menar att Gud är en inre, ständigt närvarande följeslagare som de kallar för "min vän" eller för "den stora mannen". Det som driver den inre vännen eller store mannen på flykt är lögn och oärligthet och att man kan närma sig och frammana sin inre följeslagare på följande sätt:
  • Genom att tala sanning och vara ärlig mot sig själv och andra.
  • Genom att öppna sig för andra människor och visa dem kärlek och generositet.
  • Genom att närma sig naturen och djuren.
  • Genom att lyssna till sina drömmar. Tar man vara på de lärdomar och budskap man får - genom drömmarna, skänker den inre vännen eller följeslagaren nya och viktigare drömmar.
För simpelt eller icke teologiskt korrekt? Jag önskar att min tro var så mycket mer avskalad och enkel än vad den är idag, tyvärr finns det nog en tendens att jag gör saker krångligare än vad de egentligen är, speciellt med Gud. Gud är stor och god och otroligt komplex och ogreppbar, samtidigt tror jag att han är fantastiskt och underbart enkel. Vad gäller teologi så finns det nog ingen männsika i världen som har alla rätt, för då vore han ju helt enkelt inte mänsklig längre. Jag har i alla fall långtifrån alla svar, och så tror jag att det ska vara. Och jag tycker i alla fall att Naskapi-folket har en ganska vacker bild av vem Gud är; min vän. För det, det är jag säker på att han är.

Dagsrapport

Jo, jag tycker att jag gjort ett gott dagsverk. På min Idag-tänker-jag-lista lyckades jag faktiskt med att vara utomhus och njuta av vädret, läsa en bok, ringa hem, reflektera, ha en andakt, laga lunch till mycket folk, lämna in en cykel på lagning, strosa runt Hamar med Rickard, gå på second hand, städa. träffa folk i Café Alv, dricka kaffe och prata mer med Gud. Cykeln kan jag inte ta åt mig någon ära för. Den är Rickard och fantastiskt snälle Svein-Ola och fixar med just nu. Second Hand butiken hade gått på semester och Café Alv är jag på väg till så fort mannen min är tillbaka. Man mår liksom bättre efter att man åstadkommit något med sin dag. Då kan man vila förnöjt efteråt. Imorgon blir det till att färdigställa nyhetsbrevet!

Se alltså noga till hur ni lever, att ni inte lever som ovisa människor utan som visa. Ta väl vara på varje tillfälle.
Efesierbrevet 5:15-16

Om att spendera sin tid

De senaste dagarna har jag blivit skrämmande medveten om hur oeffektiv och dålig jag blivit på att spendera min tid på ett bra sätt. Alltför många timmar har förlorats framför datorn, alltför många! Ibland kommer jag på mig själv när jag sitter och funderar på alla de saker som jag skulle vilja göra eller hinna med. Då suckar jag oftast bara lite lätt och tänker "jag ska bara", och så kikar jag lite till på en ny blogg nånstans eller bara slö-tittar på Facebook. Big time, waste of time. Det är ju ingen annan än jag själv som kan bestämma vad min tid ska gå till och motivationen, tja, den går väl upp och ned. Men inte vill jag se tillbaka på min dag och tänka, 'nej Matilda, det här kunde du faktiskt skött bättre..' Det är inte en tanke man vill gå till sängs med. Så, jag vet inte riktigt vart jag ska börja, listor tycker jag ju om. Så kanske borde jag göra en sådan, något i stil med Idag-tänker-jag; vara utomhus och njuta av vädret, läsa en bok, ringa hem, reflektera, ha en andakt, laga lunch till mycket folk, lämna in en cykel på lagning, strosa runt Hamar med Rickard, gå på second hand, städa. träffa folk i Café Alv, dricka kaffe och prata mer med Gud. Ja det är inte lätt det här med tid. Men det är ju något av det dyrbaraste vi har här och då vill man ju spendera den väl. Med och för andra.

Our home


Det nuvarande..
..och det blivande. Med balkong och allt.

Mission Adventures

Nu är vi igång, ledarna har anlänt och det är liv här på gården igen - Mission Adventures har börjat! I nästan en vecka kommer det nu att pågå ledarträning med ungdomsledare och UiO-arbetare från hela Norge, en svenska från Restenäs är även här.. De bygger hinderbanor, diskuterar med och om Gud, har möten, umgås och äter fantastisk mat. Japp, det är där Rickard och jag kommer in i bilden. Varje dag den här veckan är vi med och lagar lunch, och inte vanliga norska brödskivor inte.. Nej, RIKTIG, varm lunch!! Först dagen var ju idag och det var smått kaos för vi hade glömt räkna med alla så maten räckte liksom inte till. Men det ordnade sig snabbt och vi är en kökserfarenhet rikare.

På fredag fylls det på med alla ungdomsgrupper som ska vara här på några dagars missionsträningsläger tillsammans med ledarna som redan nu är här. Efter helgen ska de sedan skickas ut runtom i Östeuropa för att berätta om Jesus. Ungefär tvåhundra ungdomar blir det, riktigt mäktigt. Bilden är för övrigt tagen från en utav ledarna för Mission Adventures och är tagen under ett gatuevangeliseringstillfälle från förra året . Anne Margrethe heter hon och hennes blogg kan ni hitta här. Jättemysig tjej! 

Vill ni öva lite mer på eran norska så kan ni fortsätta att läsa för här skriver jag med infon om Mission Adventures från vår/UiO's hemsida.. Det är klart ni vill öva och veta mer! Det vet ju jag!

Blir du med på teamtur? Mission Adventures tilbyr skreddersydde teamturer for ungdomsgrupper, alder 13 og oppover. Er du klar for en ny challenge? Lyst til å finne ut hvordan misjonslivet er, og samtidig ha det sinnsykt gøy sammen med vennegjengen din? Da er det sansynlig at Mission Adventures har nettopp det du søker. Vi gir deg et eventyr du sent vil glemme. Et skreddersydd program for ungdomsgrupper, hvor vi legger ting til rette slik at dere gjøre feltarbeidet. Ungdomsledere kan glemme kontorarbeid og innviklet planlegging en stakket stund, og overlate alt til oss, eller vi kan planlegge sammen og skreddersy opplevelsen for akkurat din gjeng. Her er et eksempel på hvordan en vanlig tur kan se ut: Fire dager treningsleir med teamtrening, kulturundervisning, forkynnelse m.m. Ti dagers misjonstur sammen med andre ungdsomsgrupper fra hele landet. Nøkkelord underveis er evangelisering, barmhjertighetsarbeid og disippelgjøring. Vi reiser til et Europeisk land, og kan betrygge med at vi har vært på mange turer selv gjennom flere år i tjeneste. Send ungdomsgjengen på et misjonseventyr og ta med dere gnisten hjem til stedet der dere bor!


Spännande va? Vill du läsa det på engelska kan du gå in här eller vill du bara ha ännu mer info; kika här!

Look-a-like

Igår satt jag och gjorde ett look-a-like-kändis-test någonstans på det stora internetet. På myheritage.com närmare bestämt. Till min stora förtjusning var det ju inga dåliga matchar jag fick heller, att ha mellan 67-75% likhet med Scarlett Johansson, Katherine Heigl och Drew Barrymore är ju inte så tokigt.. Något mer förvånad blev jag väl över att jag också hade 67% likhet med Bam Margera från Jackass. Hmm, jag undrar vart den likheten sitter. Men ärlig ska man ju vara! Så där har ni det. Skådespelerska eller skate-pro nästa. Eller kanske bara mig själv, rakt av.

Nu drar vi ut på rövartåg..


Idag tittade solen fram för första gången på länge länge, så då packade vi ryggsäcken med en termos kaffe och mormor Anderssons kakor och gick ut på ett luffarstråk..

Kameran var framme och överallt.

Vi gick mot Hamar. Men svängde långt innan vi skulle kommit dit.

Balanserade och lekte livsfarlig.

Spanade på Grimerud från långt borta.

Vi levde farligt och tog våran fikapaus på en stenmur vid en privat väg. Busigt värre.

Myste och pratade med kalvarna gjorde vi också. Sen var vi helt plötsligt tillbaka där vi började, och då gick solen i moln igen.

Klassiska Svenska Pannkakor

En sak till bara, den här dagen blev allt bara pannkaka.. Vi tänkte lyxa till det på lunchen och göra pannkakor. Jättegott! Det var bara det att när det sedan var dags för middag, vad var det som serverades då? Jo, pannkakor! Då var vi inte lika förtjusta. Men goda var de ju och om någon blev sugen så följer här ett recept:


Ingredienser
till ca 8-10 pannkakor

2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
5 dl mjölk
3 ägg
1½ msk smör

Gör så här
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken tills du får en slät smet. Vispa sedan i resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten stå i cirka 10 minuter. Smält hälften av smöret i en stekpanna, låt det svalna lite grann och vispa sedan ner det i smeten. Använd lite extra smör till att steka pannkakorna i stekpannan. Servera med med hallonsylt och ett glas mjölk. Kanoners.

When in Norway

GRIMERUD. Nu har vi spenderat närmare en vecka här igen på Grimerud. Man vänjer sig så otroligt fort. Jag undrar om det är för att vi rest så mycket de senaste två åren. Att hemma är där man är med dem man är med oavsett vart man befinner sig. Något sådant. Det känns redan som om det var länge sedan vi var i Sverige, på gott och ont kan tänkas. Vi trivs bra i alla fall, jobbar på med DTS:en, förbereder, skriver nyhetsbrev och umgås. I gifta gänget. Det finns ett sådant här med. Det är väldigt tomt på gården för de flesta är fortfarande på semester. Men på måndag drar Mission Adventures igång med sitt sommarläger. Då blir det cirka tvåhundra extra människor och mycket liv och rörelse. Förhoppningsvis sol med! Vi längtar efter att få sommaren tillbaka. Nu ska jag läsa lite, Rickard har disken tillsammans med Vitrysslands-teamet som är här på outreach. Han är duktig han min man. Sen ska vi umgås, och kanske bowla!

Ur en klokbok

Ibland är det den rätta dagen att organisera någonting.. Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonting!
-Nalle Puh, A. A. Milne

MTV Cribs

Jag vet inte om du någonsin sett eller hört talas om MTV Cribs förut.. I alla fall. Det går ut på att kändisar visar upp sina överdådiga villor/palats med rum som de knappt ens själva vet om att de har.. Och mot slutet av programmet får man ta en titt i garaget på de fem olika lyxbilar kändisen ifråga föredrar och känner något sorts behov av att äga. Så. Eftersom vi just flyttat så vill vi ju givetvis visa upp Blomgrens egna 18 kvm stora "crib". Den är bara vår fram tills september då det är dags att uppgradera till lägenhet. Håll till godo!

Ta-da! Hallen, sovrummet, kontoret, vardagsrummet och gästsängen.
Praktisk allt-i-etta!



Lagom är lyx!

Bröllopsbilder


Nu har jag lagt upp några av Camilla och Josefs finfina bilder från vårat bröllop här. Kika på vettja! Och skriv gärna en kommentar om hur duktiga de är!

Ta tåget

Kvällen avslutades med Mexican Train med oss, Miuky, Nina och Audun. Koseligt värre! Tack Bobby och Anna för spelet, det kommer att användas väl!

Sanningens ögonblick


Den sanning som gör oss fria är oftast den sanning vi inte vill höra.
- Herbert Agar

En dag som idag, som idag


Här bor vi, på andra våningen, i rummet med neddragen rullgardin. Vackra Grimerud.

Och kan man ligga ute i gräset är det sommar på riktigt, även i Norge. En ring på vänster hand och en på höger, jag vill ju att folk ska veta att jag är gift här med!

Tillbaka till framtiden

Idag blev det några timmars bilkörning och ett långt stopp på Marieberg. Där inskaffades brassestolar och en kylväska inför sommarens strapatser och äventyr. Men nu är vi tillbaka på Grimerud i Norge. Och mitt gamla boende.. Imorgon får vi försöka hitta det rum som vi ska ha fram tills vi får lägenheten i september, men i natt bor vi båda två i mitt gamla rum.. I tjejkorridoren. Med alla våra saker, och mycket kärlek.


Imorgon fortsätter flytten..

Spegel, spegel


Vissa dagar tittar man sig i spegeln och undrar tankspritt vem det är som stirrar tillbaka, kanske just idag kan hon sluta att bara härmas och faktiskt bete sig lite vettigt.. Kanske idag.

Sol, vind och vatten

Vilka sommardagar vi har! Solen lyser och man vill bara ut, ut, ut! Det har blivit lite Bönergården och lite volleyboll med man, syster och vänner de senaste dagarna. Man måste ju bara passa på medan man kan och vädret tillåter, helt underbart är det! Nu ska vi ut med svärmor och svärfars båt till svärmor och svärfars stuga. Fantastisk dag att vara på sjön! Njut ute om ni kan!

Storhandlat


I tisdags samlade vi ihop våra presentkort och lite utav våra bröllopspresentspengar och åkte in till Linköping för att storhandla. Sju timmar spenderades för att leta, hitta, överväga och pussla.. Vad är viktigast? Vad behöver vi mest? Vad kan man unna sig lite extra och vad bör man spara in lite på.. Lång dag. Men vi lyckades nog ändå ganska bra; tallrikar, glas, bestick, diskborstar, wokpanna, lampor, hatthylla, sockerströare, smörknivar, tält m.m. är ju en bra start. Eller ett bra tillägg snarare till alla fina saker vi redan fått! Gladast är jag nog ändå över vårat nya fina soffbord från IKEA (ovan), även om det tog lååång tid att bestämma om vi skulle ta det eller inte.. Det krävdes en middag och ett telefonsamtal med mamma för att våga ta steget.. Men nu är det vårat! Och nästa utmattande storhandling får nog vänta tills vi fått våran lägenhet och vi kan klura ut alla viktiga saker vi glömt..

RSS 2.0