Sommar!


Sommaren har äntligen kommit! Idag har vi suttit ute på en filt i gräset och spelat Phase10 i fyra timmar, jag har skaffat mig en högklassig bondbränna efter min klänning och vi har spelat volleyboll och fikat. En så fantastiskt härlig dag!

Underbara älskade..

..MAMMA! Grattis på mors dag! Älskar dig tusen miljoner bar, och lite till!

Dagen då Thomas Tivoli kom till stan


Vi tog en svängom och cyklade till Hamar, nedförsbacke hela vägen dit och uppför hem. Det bjöds på gratis kaffe av Café UNO-tjejerna på torget som glatt bjöd in till kvällens hiphop-konsert. Efter en skur packade vi upp kakor ur ryggan och strosade fikandes igenom Thomas Tivolis alla attraktioner som i stort sett låg spridda över hela Hamar centrum. Tivolin och cirkusar har alltid gett mig blandade känslor, lite otäcka och lustiga men spännande med många hemligheter. Det blev inget åk den här gången, men likväl var det ju ett färglatt inslag med många skrik och skratt från väldigt entusiastiska eller vettskrämda barn. På hemvägen blev vi jagade av några smågrabbar som lånat/snott ett par permobiler, så det var spännande värre. Nu sitter vi hemma med ben som gelé och brända ansikten, tror bestämt det är dags för lite glass och kaffe på balkongen.. Ha en trevlig kväll med melodifestival, YEAH-festival eller bara vanligt, hederligt lördagsmys!

Att vara på två ställen samtidigt

Är lite dyster över att inte vara i Sverige denna helg, igår hade jag gärna gått på marknad för att mysa och hälsa på Nordens Foto, sedan skulle jag skrikit mig hes i matchen mellan Sonstorp och Torstorp. Imorgon konfirmerar sig yngsta kusinen och det är Mors dag, då vill man vara hemma och fira! Vara med nära och kära. Jag antar att det är den stora baksidan med att bo långt borta, man kan inte vara på två ställen samtidigt hur mycket man än önskar och vill. Ikväll blir det i alla fall party och Eurovision, men även det utan Sverige, i dubbel bemärkelse.

Just det, vi missar ju Yeah-festivalen också. Elände, elände!

Aftonbön


Rosenblad


What's in a name? That which we call a rose, by any other name would smell as sweet.

-Romeo and Juliet, William Shakespeare

Uppdatering

En lite uppdatering på inlägget om min, Rickard och Hannas utflykt till Ekenäs förra veckan kan man hitta här eller bara scrolla nedåt. Ifall att man vill se.

När stjärnor lyser


Oväntade små gåvor gör alltid att det pirrar lite inuti. Som en blombukett från kära grannar.

She & Him


Sol och rockringar kan ju inte vara annat än ett vinnande koncept.

As I think of yesterday..

..I think of you.

Saknade

Nu sitter Maggi och Linda i bilen på väg hem till Sverige. Vi sitter och saknar. Vi vill sitta och prata till långt in på natten ikväll med, vill äta kladdkaka tills vi nästan kräks igen, vill skratta så att Maggi trillar av stolen, vill ut på fler äventyr. Men det är inte samma sak längre. Så vi sitter bara och saknar. Tills vi möts igen. Snart, snart.

Kladdkaka med daimgrädde


Ingredienser

Kladdkaka
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt

Gör så här
Smält smöret, bryt chokladen och smält den sedan tillsammans med smöret och låt det sedan svalna. Vispa ägg och socker i en bunke, häll sedan i den smälta smörchokladen och blanda. Ha i mjöl och salt. Grädda i ugnen i ca 15 min i 200°C. Låt gärna kakan svalna i kylen över natten och ha på grädden precis innan servering.

Daimgrädde
2½ dl vispgrädde
1½ msk kakao
1½ msk florsocker
2 st dubbeldaim

Gör så här
Vispa grädden tillsammans med kakaon och florsockret. Krossa daimen och blanda i tre fjärdedelar i grädden. Bred ut grädden på den svalnade kladdkakan och dekorera med resten av daimen.

Farligt gott!

Bara en äppelblomma till


Vackra, älskade vår!

En vänlig grönskas rika dräkt


Äntligen har det blivit varmt och grönt även här i Norge! Så fantastiskt att komma tillbaka hit när det är så. Jag och Rickard sitter på kontoret idag medan Maggi och Linda är ute och roar sig i Hamar. Ikväll hoppas vi på väder för grillning, kladdkaka med daimgrädde och kanske ett besök på Café UNO. Det är så trevligt med besök och fina vänner!

Mot Norge igen

Nu drar vi ut på rövartåg med Maggi och hemlig vän. Lunchar med Daniel i Örebro och kör i kringelikrokar tillbaka till Norge. Njut av solen ni som kan, vi ska sitta i en bil.. Inte kul.

Blomgrens blomsteräng


Ekenäs Deluxe


Idag tog jag, Rickard och Hanna en sväng till Ekenäs Slott på riddarspel. In i medeltiden genom den magiska maskrosporten och ut i ett äventyr med svärd, narrar och brända mandlar. Halvspontana utflykter borde man ägna mer tid åt..

Solen är varm, solen är toppen

Jag njuter! Njuter av att vara hemma och att ha det varmt, skönt och grönt. Det är svårt att förstå att det här snart kommer att vara vårat riktiga hem igen. Det känns som ett större äventyr än något vi varit med om förut.

Hemma är nog alltid bäst, därför är det väl kanske bra att komma iväg ibland och förstå vad man verkligen saknar och bryr sig om. Det var en hel del har jag upptäckt. Och tänk att snart får jag njuta av det nästan varje dag, och försöka låta bli att någonsin ta allt för givet igen..

Trasdocksvisdom

Att va' söta men lika som bär vad är det o ha'? Lite annorlunda är inget fel o va'.

Varje gång jag ser en annan människa och tänker att så där skulle jag vilja vara eller så där skulle jag vilja se ut så får nypa mig själv mentalt och påminna mig om vilka dumheter som rör runt i mitt huvud. Jag är jag, och det är jag bättre på än någon annan. Urbota dumt att ens försöka mig på att vara någon annan!

17 Maj



Tradition och firande

Imorgon viftar vi med norska flaggan i Hamar och deltar så gott vi kan i 17 maj-firandet. Tyvärr blev det ingen tur till Oslo och Karl Johan men vi ska nog klara oss bra ändå, för på eftermiddagen när paraden är över åker vi hem till Sverige! En hel dag tidigare än vi tänkt från början. Och en extra dag hemma, det jublar vi ju bara över! Nu blir det banana split!

Nostalgitripp

Alvar tittade på Fem myror är fler än fyra elefanter om och om igen, nu nynnar vi allihopa på alfabetssången. A, a-a-a-a-a, B, b-b-b-b-b, C... Om och om igen.


Goodbye, Hanna


"It's not a dream.."

Godistroll och regndroppar

Idag blev det en utflykt till Lillehammer, kallt som skrutt men trevligt för det. Chokladprovning och fönstershopping i alla inredningsbutiker. Det blev picknick vid OS-hoppbacken och lagom tills regnet kom satt vi i bilarna nästan tillbaka på Grimerud. Sen dess har Alvar dansat och ätit lördagsgodis, vi har ätit gott och nu sitter vi halvt vid medvetande och slöar i soffan. Snart ska vi springa över till gentegangen och fira/tacka av Hanna som snart flyttar hem tilll Finland, gänget börjar splittras.. Sorgligt men sant.

Utflykt Hamar gamla domkyrka


Sommarens söta


Vi fick så fina in- och utflyttningspresenter av Levinssons idag, prickiga rosa muffinsformar och boken Sommarens söta. Allt ser så fantastiskt gott ut att man bara får lust att ställa till med storkalas i trädgården. Jag har bläddrat igenom den flera gånger redan och något som jag absolut tänker prova på i sommar är maskrossaft och makaroons. Någon som vill smaka?

Pippi-metoden

Fram med förklädet och på med gummihandskarna. Här ska städas! I eftermiddag får vi finbesök av mamma-pappa-Blomgren och familjen Levinsson. Kalas i dagarna fem.

Nostalgisk lycka

Idag har jag fått nys på två nya förlovningar - en tjej som gick på DTS:en här förra året med sin pojkvän och sen Miuky med sin Anders här på basen. Grattis grattis grattis! Man blir ju så nostalgiskt lycklig, man blir glad för deras skull och man vet hur fantastiskt glad man själv blev när vi förlovade oss. Ett leende på läpparna som inte går bort på länge, länge. En vacker tid som bara bli bättre och mer spännande ända fram tills den STORA dagen, och efter det blir det ju bara ännu bättre! Man får ju fjärilar i magen bara av att tänka på allt spännande.

Hope for all/Othermindedness


Hope is the greatest of all possessions.

BBQ

Det blev lite muntrare framåt kvällen. Snön försvann och Andreas firade sin födelsedag med grillning och invigde deras nya veranda. Grillat är ju så fantastiskt gott och jag har ätit så mycket flintastek att jag har magknip. Dessutom har vi ätit pavlova, glass med guf, chips, cookies och druckit alldeles för mycket kaffe. Lagom när alla kommit in i huset kom det en omgång med snö till, men innan kvällen var över var himlen blå och marken bar. Det har varit mycket trevligt häng i det sista och det tackar vi för! Sällskapspel är ett fantastiskt påhitt som borde tillämpas allt oftare. Nu är det dags att sova för imorgon ska vi dansa i ladan, ha basmöte, sitta på kontor, baka och kanske kasta lite mer sten.

Katastrofalt

Mitten av maj och snöstorm ute, igen. Jättekul. Som bäddat för kvällens BBQ.

The last song


När flickorna och jag roat oss klart på stan gick vi på bio och såg The Last Song. Den var faktiskt fin, bättre än jag trott och väldigt flickig och trevlig. Filmen är baserad på en bok med samma namn av Nicholas Sparks som även skrivit The Notebook och A Walk to Remember. Hanna och Dina som läst boken tyckte det saknades en hel del men jag och Heidi var nöjda, hela stämningen höjdes ju dessutom betydligt av att nittio procent av biobesökarna var tjejer i femton-sextonårsåldern som jublade och grät och snörvalde om vartannat. En riktig bioupplevelse!

Girls just wanna have fun




Gufalicious


Det här är alltså guf. Det är danskt, består av socker, äggvitor och vatten. Man har det på glass och det smakar fantastiskt!

Grimerud Rock Festival 2010




When life is smiling my way

De senaste dagarna har bara varit helt fantastiska. Guf-partajet var hellyckat, vi åt åt åt, lekte och skrattade, diggade till The Baseballs och tittade på Polisskolan 3. Igår målade vi hus och hade surprsie-party för Charlotte. Idag har vi kastat sten och nu ska jag snart ut och måla igen. Bilder från allt det trevliga kanske kommer senare. Nu ska det njutas med sol och vit målarfärg.

Guf all over igen

Ikväll slår vi på stort och gör en repris, det blir Dinas oslagbart goda GUF med glass och partaj. Dessutom ska vi få lära oss hur man tillverkar denna delikatess så att vi kan dela med oss. Sist fick vi det serverat och då såg det ut så här:

Deal or no deal


Tolv rullar tråd för tolv kronor. Utan tvekan slog jag slag i saken och langade upp plånboken. En mycket förnöjd Matilda lämnade Søstrene Grene den där dagen i Oslo.

Lika som bär, fantastiskt kär


När det känns såhär

Huvudet är som knäck-kola. Segt. Det kommer inte något vettigt varken in eller ut. Det mest produktiva jag gjort såhär långt på min arbetsdag är att skriva under ett papper så att jag kunde få en ny kod till basens datasystem. Jag tror jag kommit på att kontorsarbete inte riktigt är min melodi, det är för lite aktion. Lyckligtvis ska vi börja jobba praktiskt en dag i veckan från och med nu så då ska vi måla hus och snickra staket i en väldans fart. Jättebra tills vi måste renovera och piffa upp vårat kommande hus. Jag har hittat ett lovande, så nu ska jag bara be om ett mirakel.

Tänk att man kan vara så pirrigt kär


Fyra och ett halv år. Tack för att jag får vara hos dig, tack för att du finns hos mig ♥

RSS 2.0