Skolbänken



Café Uno







Barndomen

Idag hade Becca lagt upp lite bilder från våra kära barndomsår. Jag skrattade så jag nästan grät och bestämde mig sedan för att dela glädjen.. Så här kommer några rediga go' bitar!





Utan skuld


För ett par månader sedan fick vi ett lite tråkigt besked, vi upptäckte att vi på något underligt sätt missat att betalat flera utav våra gamla räkningar och helt plötsligt stod vi där med en skuld på närmare tiotusen norska kronor. Inte kul. Men idag, på ett mirakulöst sätt så har vi fått betala in det sista och står helt utan skuld. Det är något otroligt befriande med det, att inte nervöst behöva se sig om och veta att något ligger en i hälarna. Det är skönt helt enkelt..

Med det sagt så är det ju också bara att tacka och ta emot för att en annan sorts skuld blivit betald, en mycket större en.. För att den skulle försvinna så behöver vi ju egentligen bara tro, och så är det nog med det mesta egentligen, om man bara tror så går det! Picture.

Vilken soppa


Vilken dag, regn och massor av bortglömda saker som måste göras.. Men nu är det minsann dags att snart krypa till kojs, först ska jag bara koka lite nyponsoppa till min fina make! Picture.

160 svt text

 160 SVT Text         Söndag 25 okt 2009          NYHETSBAKGRUND Publicerad 24 oktober 

Vintertid är normaltid

* Sommartid infördes i Sverige 1980. Vintertiden är normaltid sedan 1870.

* Vintertid infaller i år på söndagen den 25 oktober. Klockan 03.00 vrids klockan tillbaka till 02.00.

* Sommartiden är sedan 1996 sju månader lång. I hela EU gäller att den börjar sista söndagen i mars och
slutar sista söndagen i oktober.

* För att komma i håg hur klockan ska ställas kan man tänka; på sommaren ska grillen, och klockan ställas fram.
På vinterna ska grillen, och klockan ställas tillbaka.

Fröken Ur


Glöm inte att vrida tillbaka klockan inatt gott folk! Picture

Blomstervila

Kombinationen blomster/växter och resande går inte riktigt ihop sig.. Idag konstaterade vi lite ledsamt att vi haft död på vårat första lilla blomträd tillsammans. Tack för förtroendet mamma men det var visst inte så enkelt som vi trodde.. Har ju i alla fall förstått att när man går igenom något trist/tragiskt/traumatiskt tillsammans så svetsas man samman och kommer man ut ur situationen lite starkare än innan, detta gäller ju dock inte den stackars lilla växten.. Men väl i många andra livshistorier.

Love feast

Nu har vi haft "hjemmedager" i dagarna tre och bara varit tillsammans med alla på basen och haft det bra; haft möten, tittat på film, diskuterat framtid osv. Dagarna avslutas enligt tradition med en stor kärleksfest med god mat och gemenskap. Så här är en liten titt från ikväll.


Kärlek.

Glädje.

Gemenskap.

Firande.

Tårtbuffé.

Underhållning.

Flickorna.

Godnatt! Nu ska det plockas bort hår och hårnålar!

Rickards civilstatus..



Ung och dum

Vi är för små för att förstå att någonting kan vara omöjligt, så vi gör det ändå..

Husesyn

Här kommer den utlovade husesynen..








21.12


Igår var det fyra månader sen vi gifte oss och om tolv dagar har vi varit tillsammans i fyra år! Det är en bra början det..

Vad vill ni veta mer om?

Den här veckan har vi börjat på vårat höst-nyhetsbrev, vilket egentligen borde skickats ut för cirka en månad sen.. Men men, nu är det i alla fall dags, så frågan är vad vill ni veta? Vill ni veta mer om UiO/YWAM/UMU som organisation eller bara rent allmänt vad det är vi driver med härborta? Eller kanske hur det är att leva och arbeta 100% utan lön? Ja, vad ni än undrar över egentligen.. Och om vi inte får med det i nyhetsbrevet så kan jag ju i alla fall svara på det här!

Och är det någon som inte får men vill ha vårat nyhetsbrev så skriv bara en liten kommentar om det med så lägger vi till dig/er på listan.

Hermon Høyfjellsenter



Vi hade en helt fantastisk helg! Efter att vi hjälpte till på familjelägret här på Grimerud i somras fick vi en "äktenskapweekend" som tack. Vi tillbringade fredag, lördag och söndag på vackra Hermon med fantastisk mat, badland, bra undervisning om hur det är att leva i äktenskap och väldigt trevligt sällskap. Det blev en riktig retreat och det var jätteskönt att få ha några dagar där det bara var Rickard och jag - speciellt efter en vecka med sovsal i Skien.. Så nu är batterierna lite mer laddade och vi är redo för nya utmaningar! Och om du (ni) har möjlighet att åka på en liknande helg, gör det för allt i världen!

Galenskaparna



Skien

Den här veckan är vi på YWAM-basen i Skien och har undervisning med DTS:en tillsammans med Skiens SOE (School of Evangelism). Det är väldans koseligt, nya baser är alltid spännande. Så nu vet ni varför det inte uppdateras så friskt. Till helgen ska vi dessutom på "ekteparsweekend" och då blir det inget bloggande för då ska jag bara vara med min fina man! Men lite bilder kan det nog bli så småningom i alla fall..


Söndag


Idag gick vi till kyrkan igen. Det var väldigt länge sedan nu, när man är här på gården känns det som om man på ett sätt alltid är i kyrkan.. Ända fram tills man faktiskt kommer till en. Jag märkte hur mycket jag saknat den gemenskap som bara blir när man är i en församling. Det är så skönt, så avslappnat, en fristad. Tänk om bara alla kunde känna det så..

And we all had a dream







Så detta är vårat dream team - Åre here we come!

God afton


Ikväll sitter jag hemma med snurr i huvudet medan mannen min är på café och träffar folk och pratar om Gud. Nu är det i alla fall så lyckosamt att man faktiskt kan få lite gjort när man måste stanna hemma.. Som att skriva tackkort, virka, evaluera, göra en budget, läsa, duscha, äta banan, spana på H&M, läsa i genom elevernas reflekteringar och annat smått och gott. Ja, ibland är det rent utav en välsignelse att ha lite snurr i huvudet.

In ut i

Det är otroligt vad människokroppen kan klara av egentligen. Allting inuti. Alla känslor och impulser. Reaktioner. Det är förunderligt att vi inte bara faller ihop varenda dag. Tack käre Gud att du skapade oss så bra. Att det bara får bubbla över med liv där inuti.

Snö i oktober!?


Löven faller ned mot marken och så gör även snöflingorna.. Det är faktiskt ganska mysigt!

Reach-out-reach


Vi ska till Frankrike och Sverige på outrech i januari! Hujedamej så spännande det kommer bli. Och äntligen äntligen får vi vara med på Åre-lägret en sväng igen! Lyckosuck.

Kaffebrenneriet






Nations2Nations


"The Kingdom of God is not about tolerating differences, but embracing diversity".

Äntligen hemma.

Nu är vi hemma igen, äntligen! Det tär att vara ute på äventyr i stora staden. All afrikansk/pakistansk/norsk/svensk/sydamerikansk dans känns fortfarande i benen. Nu är det skönt att bara få vara i lägenheten igen, och framförallt att snart få byta ut sovsal mot vårat eget sovrum och en varm och skön säng, det känns väldigt fantastiskt!

RSS 2.0