Do you know the one where we all live happily?


Hoppa, dansa, spring


All aroound you people will be tiptoeing through life, just to arrive at death safely. But dear children, do not tiptoe. Run, hop, skip, or dance, just don't tiptoe.

- The Irresistible Revoultion, Shane Claiborne

Deklarera mera

Så, idag var den stora deklarationsdagen. Det var lite mer nervöst än vi förväntat. Vi får ju nämligen inte några pengar utan lever helt på gåvor så blev det en väldans massa räknande och lite extrapapper som skulle fyllas i. Vi var ju inte ute i så god tid heller så banken kunde inte ge mig min kontohistorik i tid, det blev mycket frustration och suckande runt de där papprena, pengar alltså.. Världen hade nog fungera bra mycket bättre om inte allt handlade så mycket om pengar (även om jag egentligen tycker deklartion är ett väldigt vettigt påfund). Men nu är vi i alla fall klara och ska bara lägga allt på lådan, sedan samlar vi nog ihop ett valborgsbål i vardagsrummet och leker indianer - det känns som en bra och befriande tanke just nu..

Vårkänslor

Solen skiner ute, det är fjorton grader varmt och hela gården stinker gödsel! Äntligen är det vår! Nu blir det balkongsittning fram tills klockan sju, då vankas spelkväll i caféet. Härligt.

Or we could go for a..


..just you and me, you and me, honey bee.

Ikväll åkte Barcelona ur Champions League och vi hade sorgestund, nybakta havrekakor blev plåster på såren. Mumsiga saker och kärlek är bra medicin för både sorg och sjukdom, det har jag lärt mig av min kära pappa.

I could join you for some..


Istället snöar det igen.

Körsbärsträdet


I trädgården "hemma, hemma" står ett gammalt körsbärsträd. På våren och sommaren skiftar det i vitt och rosa och man kan stå barfota på tå för att lukta på de små blommorna..

Everybody is looking for a fix


Den blomstertid nu kommer


Igår hade vi en ledig dag så då åkte vi in till Hamar och hämtade hem en liten vas, nu är det bara vårblommorna och värmen som saknas.

Oslo - Tønsberg - Sandefjord - Kongsberg

FREDAG: Grimerud - Oslo - Tønsberg - Nøtterøy
LÖRDAG: Nøtterøy - Skoppum - Tønsberg - Nøtterøy - Sandefjord - Skoppum - Nøtterøy
SÖNDAG: Nøtterøy - Tønsberg - Nøtterøy - Kongsberg - Oslo - Grimerud

Så här kan det vara att vara på resande fot..
..på Grimerud packade vi i och ur, började och avslutade färden.
..i Oslo frös vi, hälsade på Ann Kristin, tittade i affärer och drack kaffe.
..i Tønsberg fick vi parkeringsböter, åt pizza och fikade, strosade runt i Norges äldsta stad, gick på loppis, stöttade Shan-arbetet och var på två möten i Betania.
..i Nøtterøy bodde vi hos familjen Solberg, skrattade, njöt och blev bortskämda som få.
..i Skoppum hämtade och lämnade vi Andreas.
..i Sandefjord var vi på ungdomsmöte i Salem och träffade en halvsvenska.
..i Kongsberg var vi på kvällsgudstjänst i Betania, firade Pingst Ytter Mission som firade hundra år, delade ut DTS-magasin och åt en årsförbrukning av tårta.

My Milk Toof


My Milk Toof är en kanonsöt blogg om två mjölktänder på äventyr. Titta, titta.

Are we looking the other way?

Injustice anywhere is a threat to justice everywhere
. -Martin Luther King Jr

På uttågande

Farväl. Nu är väskorna packade och vi rullar mot Tønsberg om ett par timmar. Trevlig helg allesammans!

Bokmal med samvetskval


Den sista veckan har jag varit inne i ett riktigt läsarstim, så där att man vill kura ihop sig med en stor kopp te i en fåtölj med en filt virad omkring sig och en hel hög med böcker vid sidan av och sen bara läsa, läsa, läsa tills långt in på natten. Att vilja läsa är ju riktigt bra, det är bara det att varje gång jag hamnar i ett sådant stim så börjar jag bara tänka på alla andra sorters böcker jag vill läsa, och förstås, köpa. I våran bokhylla har jag nog minst tjugo olästa böcker som jag vill läsa, och på min lista av böcker som jag vill läsa men ännu inte har är det nog ungefär tjugo stycken till. Det är ju så mysigt att köpa böcker, och alla bra böcker jag ser vill jag ju köpa så att jag kan låna ut och rekommendera till andra.. Ojojoj. Jag kanske skulle bli bibliotekarie..

Så har du ett bra boktips antar jag att det är läge nu, nu när jag är på krigsstigen.

Angående Tønsberg

För några dagar sedan sa jag ju att vi skulle åkt till Tønsberg i veckan, nu blev det inte så. Vi åker på fredag och är borta över helgen istället. Vi ska gå på en massa möten och göra reklam för DTS, det blir trevligt. Så ifall det var någon som undrade så vet ni nu! God natt och sov så gott.

Maja & Matilda


Här är nog en av de storsta anledningen till att vi valde pioner till vårat bröllop.
♥ Majas Alfabet.

Svårt att låta bli



Det var ju inte riktigt meningen att dränka er alla i mina vita inredningsdrömmar. Men nu är det faktiskt för svårt för att låta bli..

Väderleksrapporten

Tre centimeter snö. Och mer blir det visst. Suck!

Bada i inspiration

Idag har jag drömt om hus igen och låtit mig inspireras av bland annat dessa..

Syster Lycklig
, UNIK KOLLEKTION, Fridas Gård, Drömgården, Lila Ella, Mixin, Elsas Hem, House of Linnéa, Country by mail och Himlen runt hörnet.

Fina Lina, Ambiance, Emma & Malena, Himlarum, Elin Maria Boutique, Madame Petite, Syster Grön, Ofelias Hus och Wallmokrans.

Nyhetsbrev April

Så, nu har vi äntligen fått iväg ett nyhetbrev igen, första gången utan bifogad fil och andra med. Så jag hoppas att alla som ska få det har fått det, annars är det bara att höra av sig så ordnar vi det på en gång!


Glimrande glimtar


Smått och gott hemifrån familjen Adolfsson i Grytgöl. En vit liten oas som jag älskar att komma till. Men huset är ju ingenting i sig, utan människorna som bor i det, det är ju dem som är verkligt värdefulla och älskade!

Det nya tidsfördrivet


Solen kom tillbaka, snön försvann och mitt strålande solhumör återvände. Rickard gick och lånade Band of Brothers från Martin och nu har vi ett nytt tidsfördriv för mörka kvällar. Skulle väldigt gärna se Steven Spielberg och Tom Hank's nya Andra Världskrigs-serie Pacific, är den hälften så bra som sin föregångare så är den ju väl värd att se. Någon som sett något avsnitt och vill rekommendera?

Långrandig


Skulle kunna bli en bra strandklänning, nittionio rikstaler styck på H&M.

Bakslag

Usch. Det snöar. Jättemycket. För några timmar sedan var vi ute och cyklade i vårsolen. Nu ser man knappt utanför fönstret.

Night sky


Produktiviteten själv


Idag blev en sådan där superproduktiv dag som ger en gott slöar-samvete för i alla fall den kommande veckan. Vi har bakat mjukisbröd, lantbröd, havrebröd och kladdkaka, vi har städat, tvättat, lagat mat  och mekat med cyklar, dessutom har vi haft fikabjudning som fortfarande inte är över.. Om jag hade hälften av detta engagemang i vanliga fall skulle jag vara kapabel till stordåd.

Born to be Wilde

Most people are other people. Their thoughts are someone elses opinions, their lives a mimicry, their passions a quotation.
-Oscar Wilde

Update: Back in black

Det blev ingen tripp till Bergen och tur i otruren var väl kanske det, för på tisdag åker vi till Tønsberg och blir borta i nästan en vecka. En sväng till Bergen på toppen av det hade nog blivit lite väl mycket för min rese-strejkande kropp. Det får helt enkelt bli en lugn hemma-helg nu istället med lite bakning, förhoppningsvis lite solpromenader och kanske till och med en spelkväll. Det var inte igår det.

Majblomman 1907-2010


Back in black

I Norge igen. Till helgen ska vi kanske till Bergen. Vi är då ständigt ute och far..

Sökes


Gratis stuga/torp/litet hus med tomt i Finspångsområdet mottages med stor tacksamhet. Alla förslag är av intresse.

Dress code: Göteborg

Zara TRF Collection


Dagens underbara


Efter frukost låg vi och Alvar, Rickards systerson, och myste i soffan framför Emil i Lönneberga och Lotta på bråkmakargatan. Det är lika mysigt att se nu som när man var liten! När vi någon gång skaffar barn ska vi nog inte låta dem se på annat än alla underbara Astrid Lindgren-serier. Före lunch tog vi en promenad till biblioteket och satt och läste en liten stund. Nu har vi ätit falukorv, vilat och lyssnat på Alfons Åberg och snart ska vi ut på caférunda. Vi har det så bra!

Walking on sunshine

Idag har vi bara njutit av solen. Sex timmar strosade vi runt i Göteborgs kärna och bara gottade oss i värmen. Dagen bara försvann. Vi åt kanonlunch på da Matteo vid Vallgatan, det var som en varm gryta på bakgården och hela ansiktet var som en stekt tomat efteråt. Vår är ju bara underbart!

After party


Barnvälsignelse

Idag gick vi på Lydias barnvälsignelse. De söta systrarna matchade fint och skötte sig utmärkt. Leah blev lite nyfiken på dopgraven och ville nog gärna ta sig ett dopp men det förhindrades av ett väl placerat staket. Vi fick vara med och be för familjen och det var ett stort privilegium. Efteråt hade vi ett hejdundrandes kalas med hela tjocka släkten. Nu har vi vinkat hejdå och är tillbaka i Göteborg igen. Wallander och söndagsmys.

Vit, vitare, vitast


Vitt är min färgkod när det gäller inredning. Gammalt blandat med nytt, måla lite själv och hitta på små smarta lösningar. Inatt bor vi hos Rickards bror Anders och hans fina familj i Växjö. De har en precis nyrenoverad lägenhet och i stort sett allt går i vitt. Det är hur fint och mysigt som helst. Bilden är tagen från Decoria och är förmodligen tagen långt ifrån Växjö, men det är bara för att ni ska få en glimt av stilen. Jag sitter mest och är lyrisk och drömmer om att köpa hus, en bamseburk med vit färg, gamla second hand möbler och måla tills jag storknar. Det gör jag väl i och för sig ganska ofta nu för tiden, med tanke på att vi ska flytta i sommar och ännu inte vet riktigt hur vi ska bo. Vi får väl se. Imorgon efter barnvälsignelsen ska jag försöka knäppa av några bilder så att ni kan få se den riktiga lägenheten. Jag måste, måste bli bättre på att använda min kamera! Nu återvänder jag till El Clasico och sedan är det pyamasdags. Natti!


På resande fot

Idag sken solen över oss i Göteborg. Vi köpte glass och njöt av att kunna strosa ute utan jacka. Vi byggde även tågbana med Alvar och hade fredagsmys hos familjen Levinsson med glass, popcorn och Solsidan. Nu sover Rickard på soffan till Batman begins och det börjar bli läggdags. Imorgon blir det Växjö och inventering av mellanfamiljen Blomgrens nya lya.

Sov så gott och ha en fin helg!

Glädjen i det oväntade

På ett sätt har jag alltid haft väldigt svårt för program som Idol och Talang. Det sticker i hjärtat när folk får sina drömmar krossade eller man ser att någon med en svag självbild sänks ännu mer. Det är rent ut sagt jobbigt. Men så dyker de där små glimtarna upp som gör att man måste titta i alla fall. Någon kommer in, nervös och med hjärtat i halsgropen, man ser att juryn suckar och tänker att det här kan ju aldrig vara något.. Sen öppnar människan munnen, eller dansar, eller bara överraskar totalt. För i ett ögonblick förändras allt. I det ögonblicket går en dröm i uppfyllelse. En osäker tonårsflicka utan tro på sig själv förvandlas till en förebild för många som själva trott att de inte varit tillräckliga i sig själva.. De gör succé.

Samtidigt. Alla borde få känna sig uppskattade för dem de är, med eller utan talang. Varje uppmuntrande ord bygger upp en människa. Ändå kritiserar vi ofta så mycket mer än vi uppmuntrar, bryter ner istället för att bygga upp. Varför? Bara en tanke. Det är ju riktigt fantastiskt att få se en männsika få större tro på sig själv, förstå mer av vem den egentligen är. Att få vara med och bidra till det hos människorna runt omkring sig är nog riktig glädje, för det är glädje som man delar.

Ljuspunkten


Åhlens, 299 SEK

Göteborg

Nu packas väskorna för imorgon förmiddag tar vi bussen till Göteborg! På lördag och söndag tar vi en sväng förbi Växjö där vi ska på Rickards brorsdotters barnvälsignelse, och efter det trevliga besöket åker vi tillbaka till Göteborg och stannar ända tills på onsdag. Vårsol önskas, men annars känns det bara så trevligt som det kan bli i alla fall!

Blåvitt på, redo att gå!

Det allmäna tidsfördrivet


Ända sedan jag var liten har jag lekt med tanken på att vara en superhjälte. Vilka förmågor jag helst skulle vilja ha och hur så många som möjligt skulle gynnas av dem och så vidare.. Det är väl därför som jag fastnat så hårt för Heroes, massor av till synes vanliga människor med ovanliga förmågor som alla på sitt sätt försöker rädda världen. Det goda mot det onda och allt det där som behövs i en bra TV-serie. För ett litet tag sedan investerade jag och min make i säsong 3 och i stort sett varenda kväll sedan dess har vi suttit som klistrade framför datorn. Och efter varje avklarat avsnitt sneglar vi försiktigt på varandra och nickar sedan instämmande, Bara ett avsnitt till! Nu har vi bara två kvar och tur är väl kanske det..

Ny-hets-brev-s-skri-vardag-s

Det tar alltid enorm tid att sätta igång med ett nyhetbrev, kanske har det att göra med att vi skriver dem alldeles för sällan.. För varje gång det är dags är det som om huvudet inte vill sammarbeta alls, det är så fyllt med information och händelser att det är smått omöjligt att välja vad som är viktigast. Det har ju hänt så mycket sedan sist, och så är jag lite rädd att det ska kännas som om man läst det förut. Eller ja, det är ju kanske det svåraste att undvika. Har man läst på bloggen så kommer man ju känna igen sig.. Ingenting är nytt under solen. Så ni som redan väntat länge och väl på en lägesrapport från Frankrike/Åre/Norge får väl hålla ut i några dagar till, men nu vet ni i alla fall att det är påbörjat!

Receptboken


Idag satte jag igång mitt receptsamlarprojekt på allvar! Skrev ned massor av mammas goda recept i helgen och nu tänkte jag skriva ut dem med pråliga bilder och sätta dem i en fin pärm. Det är ju för sorgligt bara att vi inte har någon fungerande ugn så att vi kan få smaka på alla godbitar..

The Temper Trap


Fira


I lördags var vi på födelsedagsfirande för Emma. Luke sprang omkring med kameran och tog många fina kort. Här är ett på oss. Kalasglada.

Baklänges


Tillbaka i lägenheten i Norge. En vecka går alltför fort. På förmiddagen hemma i Grytgöl var det sol och över tio grader varmt. Här är det lite kallare och lite mer snö, men våren ska nog dyka upp här med. Gärna imorgon..

Tack för en fin vecka allesammans där hemma, för trevligt påskfirande, kalas och bara umgänge. Vi tycker om er väldigt mycket! Ha ett fortsatt fint påsklov eller njut av den sista röda dagen imorgon, det ska minsann vi göra!

Alice in Wonderland


Det blev ett besök till Underlandet igår kväll. Alla hade vi nog delade meningar om filmen efteråt men jag var väldigt nöjd, det var en söt film. Garderoben var helt fantastisk och Johnny Depp lika rätt i sin roll som vanligt. Snäppet bättre hade det kanske varit om vi sett den i 3D, men det är inte så noga.

Gott och fint


RSS 2.0