Farväl

Nu har familjerna Axelsson och Smith åkt tillbaka till Sverige och lägenheten känns plötsligt väldigt stor och tyst. Tänk att vi äntligen bor så stort att vi kan ha gäster! Man känner sig så bortskämd på något vis. Att man får bo ganska billigt men ändå så fint, och så otroligt stort om man jämför med innan. Lagom till några till. Ebby sa att vi borde börja producera barn, vi får se hur det blir med det. Många gäster duger nog ganska bra än så länge. Om två veckor väntas mamma och pappa Blomgren. Då säger vi välkomna och inte farväl. Nu ska vi nog spela Ligretto, beroendeframkallande.

Evening randomness

Foto: Luke Smith

Axelsson/Smith



Kort

Nu är vi hemma från stugan, har burit flyttlådor i ett sedan fyra till tolv igår, sen upp klockan sex och städa. Nu väntar nämligen finbesök från Ida, Simon, Emma, Luke och Ingrid! Hipp hipp hurra!

Tvära kast!

Nu åker vi ut på tur igen, mitt i allt flyttandet. Det blit till en stuga vid en fjord någonstans utanför Fredrikstad. Det är vad vi vet så här långt. Kommer tillbaka på torsdag. Så då hörs vi igen. Ha en härlig vecka så länge!

Lyan


Bara början.

Flyttlass

Just nu städas lägenheten ur och om några timmar kan vi förhoppningsvis flytta in! Helt fantastiskt! Vi packar för fullt.

Disc

Ikväll har vi gjort ett DISC-test, ett slags personlighetstest för att kunna bli bättre ledare och förstå varandra i ledarteamet. Jag blev en "High-S". Stabil och samarbetsvillig med tankemönster som en mästerdetektiv. Watch out Sherlock.


Hinderløypa

Tredjeplats blev det efter bibelsmugglingen. Finfint.

Foto: Miuky Jia Xie

Formbar

Idag har vi varit gifta i två månader! Det ni! Och våran första lägenhet är bara några dagar bort. Bra tider det här! Snart ska vi ut, femtio stycken av oss DTS-ledare, och kravla i lera och tävla mot varandra. Så snart är jag nog ännu lite mer förkyld.. Men roligt ska det bli och oj vad snabba vi ska vara! Go Grimerud!

Kärleksfulla böcker

Smarta lösningar. Nu när man är gift och allt så läser jag en del böcker om äktenskap och liknande, och gjorde även tidigare för den delen. Det är verkligen kanonbra att lära sig mer och utmanas att prata igenom och tänka över problem och situationer innan de faktiskt uppstår. Vi har ju liksom inte varit gifta förut så på ett sätt har vi ju inte en aning om vad vi har gett oss in på.. Förutom att vi ska dela resten av livet tillsammans och förhoppningsvis få små Matilda- och Rickardkopior en vacker dag. Men, tillbaka till böckerna. Har några tips som jag tror kan vara bra att läsa både om man funderar på att en dag gifta sig, precis ska eller har gift sig eller redan varit gift i hur många år som helst! Skitbra rent ut sagt, ingen är ju perfekt och alla kan vi behöva lite nytänk och inspirerande ord. Så tack ni som rekommenderade merparten av böckerna! David och Camilla. Väldigt bra tips!

   
Kärlekens fem språk (Gary Chapman) - Kort och gott om att lära sig varandras kärleksspråk och hur man på bästa sätt kan visa kärlek och uppsakttning till varandra. De olika kärleksspråken är tid tillsammans, fysisk beröring, uppmuntrande ord, gåvor och tjänster. Enkel men till riktigt bra och grundläggande hjälp för i stort sett vilken relation som helst. 
The marriage book/Äktenskapsboken (Nicky & Sila Lee) - Har precis börjat läsa och är redan helt fast. Bra tankar om hur äktenskap är och hur man på ett bar sätt kan behålla det ärligt, äkta och underbart. Kanonbra och rekommenderas starkt! Skriver säkert mer om den när jag kommit lite längre!
Ögonblick tillsammans (Barbara & Dennis Rainey) - En andakts-/reflektionsbok, en sida för varje dag på året. Passar kanske bäst för de som redan varit gifta ett litet tag och börjat komma in i vardagslunket. Men bra för oss också, att få höra om andras misstag innan man själv gör dem och inspireras av smarta och kärleksfulla lösningar.

Mycket kärlek åt alla håll!

Thoughtful

Don't depend on what you don't need.

Efter GoFest

Den här veckan har jag/ vi...
...varit på Arbetarsamling och GoFest i Stavern.
...bott i tält vid Fredtuns Folkhøyskole.
...drivit ett café och sålt alldeles för lite korv så nu får basen äta korv de kommande två veckorna.
...gått på bra och uppmuntrande samlingar.
...tittat på/spelat fotbollsturnering.
...överlevt en storm.
...låst in nyckeln i bilen.
...träffat många trevliga UiO:are.
...virkat en väldans massa.

Och nu...
...är vi tillbaka på Grimerud.
...har vi femtio extra DTS-stab här från de olika baserna i Norge och vi ska ha en vecka tillsammans med undervisning och kos.

Glad

Åh jag bara måste skriva lite till för jag är så glad. Nu är både Heidi och Merete tillbaka! Två älskade jenter från DTS:en. Merete ska vara stab med oss till hösten på skolan och Heidi jobbar med Øystein-teamet (barnteamet). Så härligt att de är tillbaka! Jag är bara glad. Snakkes neste uka, kos dere!

GoFest

Imorgon tidigt så åker vi iväg på ännu en veckas äventyr. Hela Ungdom i Oppdrag ska samlas i Stavern på läger/konferens tillsammans. RIckard och jag ska ansvara för ett nattcafé och hoppas sälja runt en sådär tusen pølser. Onsdag till söndag. Tält igen.. Fotbollsturnering baserna emellan, möten, seminarier och lite av varje. Det är mycket aktivitet nu, det kommer väl att lugna ner sig lite i april nån gång. Fram tills dess är det full fart. Det är visst så det ska vara! 

Matilda Anna Josefin?

Idag fick jag det bekräftat, nu heter jag Blomgren också enligt skatteverket. Så bra tänkte jag, då kan jag ju börja skicka efter nytt bankkort, skaffa nytt pass och diverse. Sedan såg jag det, norska skatteetaten har inte bara ändrat mitt efternamn, utan även bestämt sig för att kasta om ordningen på mina för- och mellannamn. Så nu heter jag visst Matilda Anna Josefin istället för Anna Matilda Josefin. Och det hade jag ju inte riktigt tänkt mig.. Jag får väl samla mod och ringa ett samtal. Så kan det gå när man ska byta namn.

Arena

KRIK - KRisten IdrettsKontakt: elvahundra ungdomar, fyrtiotre olika sportaktiviterer och ett soligt Kristiansand.

Tisdag

Incheckning på lägret.

Stranden - Foto: krik.no

Onsdag

Frukost vid Dvergnestangens strand.

Kanot- och kajakpaddling.

Sol och glada miner.

Paus under promenaden till ICA.

Torsdag

Kristianne och Rickard promoterar för fullt.


Drag och dans i mötestältet. "Før nå er vi hær, på ARENA, med Gud i center. Og ekte image, vi har de bra. Gå på møte og aktiviteter. Før en stemning, mister hæmning"

Fredag

Rickard blev inspirerad av all aktivitet och tog fram longboarden.

På väg till ICA igen..

Tur bland klipporna.



Lördag


KRIK-loppet, för att samla in pengar till KRIK i Afrika.

Söndag

Hemåt igen. Till en skön efterlängtad säng.

Ut i det fria

GRIMERUD. Imorgon sticker vi härifrån. Till Kristiansand. På sportläger vid havet. Det ska bli skönt, ingen stress, bara stå och prata med glada människor och säga att de borde ta en DTS för att det är bra. Fint väder ska vi också ha för det har vi bestämt. Och så ska vi bo i tält och det är ju bra mycket trevligare om det inte regnar. Så vi hörs om sådär en vecka igen. Ha det flott och njut av sommaren medans den varar!

Postis Per vinkar glatt


En glad överraskning väntade när vi kom till postfacket idag.. Bröllopsbilderna från Josef! Hur fina som helst. De åkte upp på Facebook på en gång. Tusen tack igen Josef & Camilla. Ni är otroligt duktiga! Man blir ju bara glad.

Jag kan visst cykla, i smyg.






Idag har vi varit i kyrkan och cyklat fortare än Lotta på Bråkmakargatan i nedförsbackarna.

Ankarskogen


Idag tog vi en utflykt till Ankarskogen och de tusen fotbollplanernas land. Sol och picknick i det gröna. Första pausen blev trettio sekunder från parkeringen..


..för där hittade vi en väldans massa söta hallon.


Sedan satte vi oss på en bänk mitt på en fotbollsplan och njöt av mammas bullar, hembakta snickerkakor, kaffe och Herrljunga päroncider. Inte illa alls.


Och efter det ramlade en liten pojke på sin cykel. Springa och torka tårar.


Och till slut tog vi en upptäcksfärd på alla cykelvägarna och vinden blåste roligt i Rickards hår. På vägen hem körde vi bort oss när vi letade efter Hedmarkstoppen, så det får bli en annan utflykt en annan gång.

Dagen före idag

Igår kväll var sista samlingen med tonårsgänget från familjelägret så då bjöd vi på stortävling.

Jag hade hand om säcklöpningen och spikstafetten.

Tror jag kommer sakna dem lite grann, faktiskt.

RSS 2.0