Linköping

Vi har haft så fina dagar här hemma. I måndags var vi hos Mattias och lagade mat och kikade på Public Enemies, vi hann även med att ladda ur batteriet i bilen och spela Ticket to Ride hos Victor Karlsson. Igår var vi på IKEA med pappsen, lagade mat hos Blomgrens och lysnade på Erwin McManus på cellgruppen. Idag ska vi och Mattias in och hälsa på Oskar och Daniel i Linköping och handla upp alla presentkort jag fått på Åhlens. Hoppas även på mycket fika och kanske Alice i Underlandet. Vi får väl se, vi får väl se!

Tjugotvå


Väl hemma i Grytgöl väntade kära familjen ochen massa paket. Bland annat en symaskin!! 
På kvällen var det släktkalas och Ligretto-turnering. Vi skrattade lika mycket som vanligt.
Min släkt är fantastiskt bra.


Tick tack


På morgonen sjöng Rickard en födelsedagssång vid sängkanten. Sedan hängde han en fin klocka runt min hals. Den tickar jättefint, är tjusig som få och kommer från Vintage by Fé


A reminder

Glöm inte att ställa fram klockan en timme inatt kära ni! Imorgon drar vi till Sverige!

Hejdå kära vänner


Idag slutade DTS:en. Tomhet. Vi kommer att sakna er, så tack för en härlig tid kära vänner! Och för en trevlig avskedsfest. Ni är fantastiska!

Bursdag i dagarna tre


Idag fick jag min första födelsedagspresent, en bukett tulpaner av fina Maggi!

Kom an du bara

Inom en väldigt snar framtid dyker Maggi och Emma upp, hela vägen från Sonstorp. De ska sova på golvet i vårat kontor. Det blir mysigt och bra. Det är ju så fantastiskt trevligt att få besök!

Happy Waffleday


Jag längtar efter..

Snödroppar. Vårsol. Glass. Kalas. Familjen.

Min värsta kritiker, jag mig och mitt

Förlåtelse är inte en känsla utan ett val. Detsamma gäller med kärleken.

Livet handlar egentligen om våra vardagliga val och dess konsekvenser för framtiden. Därför blir det lätt förbryllande när dagens kortsiktiga tänkande alltför lättvindigt låter känslorna styra. Jag vill ha, NU! utan minsta omtanke hur det påverkar morgondagen. Man är för upptagen med att sätta den ena foten framför den andra att man gärna missar allt det man kunde sett bara man lyft blicken en aning. Lite samhällskritiskt, eller kanske mest självkritiskt.. För hur ofta går man inte bara på känsla för att sedan sucka efteråt över hur man kunde vara så naiv. Suck, ja. Man lär väl sig av sina misstag heter det ju, men vissa saker lär jag mig hellre utan misstag. Som att välja att älska och förlåta, vare sig jag känner för det eller inte..

Love dies if you let it

Jag klurar så mycket om dagarna. Kanske har det att göra med framtiden. Att vi helt plötsligt inte vet lika mycket som vi ett tag trodde att vi gjorde. Det är ju nämligen så här, vi har bestämt oss för att flytta hem till Sverige till hösten. Och därifrån är allt egentligen väldigt öppet. Man blir så pirrig och förväntansfull av att tänka på det. Från studenten och fram tills nu har vi ju haft väldigt klart för oss vad vi ska göra; DTS i Australien och DTS-stab i Norge. Och snart, in i systemet igen, tillbaka till "verkligheten". Vad nu det innebär.. Vi ska ut på nya äventyr, min Rickard och jag!

Love dies if you let it
So don't let it
Simple
So don't let it
Love only dies if you let it

God afton


Jag är på rackartygshumör och är trött på all denna tvätt. Femton tvättar är snart avklarade sedan vi kom hem, och nej, vi hade inte med oss all denna kopiösa mängd smuts. Förrådet var fyllt till bredden redan innan resan. Just nu snurrar jag kontorsstolen mellan datorn och tvättlinan, ofattligt praktiskt med kontorsstolar. För övrigt har evalueringsveckan för DTS:en börjat idag, vi har ätit amerikanska pannkakor till brunch och brainstormat sketcher som vi ska framföra i slutet av veckan. Lagom avslappnat och bra. Sedan har jag ju även gjort chokladbollssmet som jag och Rickard ska festa på ikväll, kanske tillsammans med SVT Play. Vi saknar svensk TV lite grann just nu.

Förresten, fråga! Vad är ett bra spel som man kan spela på två?

Relator

Vår må-bra musik just nu.


Om en vecka..

..fyller jag 22 år. Det är inte klokt vad tiden går. Så nästa söndag ska spenderas hemma hos mamma och pappa! Så det blir ett riktigt födelsedagsfirande med hela familjen. Det pirrar redan lite i magen och jag längtar som en tok, födelsedagar och kalas är ju bland det bästa som finns!

Denna söndag däremot, den ska spenderas med att städa undan julen, det känns lite fel med julstjärnor och julröda gardiner i slutet av mars. Bättre sent än aldrig helt enkelt, vi har ju trots allt varit borta från lägenheten de senaste två-tre månaderna..

Utanför


Lingonbröd


Ingredienser
till en limpa

8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl vetekli
1 msk bikarbonat
1 tsk salt

5 dl naturell youghurt
1 dl lingonsylt
2 msk sirap

Gör så här
Blanda torrvarorna i en bunke och ha sedan i youghurt, lingonsylt och sirap. Rör samman till en kladdig deg. Sätt bakplåtspapper i eller smöra in en brödform som du sedan fyller med degen. Sätt in i ugnen i ca 50-60 min på 175°C. Klart och otroligt gott!

Morgonstund har guld..

Man blir ju smått frustrerad på sig själv när man första gången på två månader har en riktig sovmorgon och vaknar klockan halv åtta. Det händer ju bara inte. Så jag sitter och rullar tummarna framför datorn för jag vill ju inte störa Rickard och Matttias i deras skönhetssömn. Så jag filosoferar. Det känns väldigt annorlunda att vara i sin egen lägenhet igen, med alla sina saker och alla bekvämligheter som man just börjat vänja sig av med. Att komma bort gör ju att man upptäcker mer av vad man var tacksam för innan man åkte. Lite så känner jag, jag tittar på allt och tänker att jag har det mer än bara bra. Och så tänker jag lite att jag nog borde bli lite bättre på att vara tacksam. Det får bli morgonens kopp te.

Back in business

Tillbaka till Norge alltså. Har varit här sedan åtta efter en tio timmars bilfärd. Det gick fantastiskt bra och smidigt. Här är allt kaos, det läckte lite i släpkärran så allt är fuktigt och ligger i stora högar över hela vardagsrumsgolvet. Det är väl så det ska vara när man varit ute och rest länge, länge. Visste inte riktigt hur det skulle kännas men vet nu att jag gärna hade vaknat upp ute i Ånn imorgon med, med sisådär fem nya veckor av Åre. Fast då skulle jag nog helst ha våran säng.

Hursomhelst, det var väldigt kul att träffa alla elever och vänner här nu när man är tillbaka. Vi lär ha en intensiv vecka framför oss så i helgen ska vi nog mest bara gömma oss och sova, tvätta och duscha längre än två minuter. I Åre var det fem-kronor-för-två-minuter-duschar som gällde, så det är väl kanske en av de få sakerna som vi inte kommer sakna..

Nu är det sovdags, god natt!

Strandloppan/Skattkammaren

Om du någon gång åker förbi Östersund borde du besöka Strandloppan bredvid Hemtex, där kan du hitta allt möjligt fint småplock, till exempel en alldeles utomordentlig plättlagg.

Vårgarderob/Pasadena shorts

Hittade ett par finfina höga shorts igår på BikBok. Dem blir det till att springa runt i nu i sommar. Tänk vad man kan längta efter sol och värme!

Östersundsoasen

Idag strosade vi runt i Östersund, köpte lite vårkläder och hittade en loppis som egentligen var en maskerad skattkammare. Det var skönt att komma iväg och se något annat en liten stund. Fem veckor av sträckan Ånn-Åre-Ånn har satt sina spår. Mestadels väldigt bra och minnesvärda spår, men ändå. Det ska bli skönt att komma hem och sova i sin egen säng och ha eget hushåll igen snart.. Samtidigt kommer man ju längta tillbaka.

Victor, Wiktor, Victoria och Rebecca har nu kommit hem och vi tackar för besöket. Alltid lika trevligt med finbesök.

Nu blir det några sista dagar av åkning och sedan drar vi över gränsen till Norge på fredag.

Achivement/Bowling

Kvällen bjöd på en tur till Holiday Club där vi bowlade som aldrig förr. Dream team Matilda-Randal-Sindre gjorde succé. Jag är jättenöjd för jag har aldrig, aldrig varit bra på att bowla, men nu slog jag till med 140 poäng. Det blir en kväll att minnas. Förmodligen en engångsföreteelse men likaväl en bragd.. Det blir en bra natt det här!

Tott/Can you feel the wind



Foto: Rebecca Adolfsson

Finbesök

Inatt kom Victor, Wiktor, Victoria och Rebecca på besök, en weekend i snöstorm.








KRIK Åre

Ikväll hänger vi på KRIK, KRisten Idrotts Kontakt, och bakar världens godaste lingonbröd. De flesta är ute och åker skidor eller håller till i skatehallen, men snart kommer alla hit och då blir det brak-fika! Kommer man hit och blir medlem får man en gratis cookie, inte illa alls.

Det har snöat hur länge som helst nu och mer lär det bli, vi hoppas bara att temperturen ska sjunka lite mer med. För övrigt kommer Victor Karlsson och co imorgon. Det är trevligt och det är ungefär vad som händer härikring.. Just det, bilen fick punktering i morse också!

In the midst of falling snow

Snön kom. Så gjorde även värmen och vinden. Storm och blask, blåsten leker med bilarna på vägen. Lyktstolparna och träden vajar i takt med vindilningarna.

När solen sken så sken våra leenden ikapp med den, nu kurar kroppen ihop sig, drar sig samman för att skydda sig själv. Detsamma gäller alla tankarna, de speglar vädret. Virvlar runt som en tornado. Åh vad jag vill ha mer av solens varma strålar.

Stockholm/Åre

Vecka 9 - Stockholmsveckan. Att sitta i liften och titta ner på backarna är ungefär som att titta på en myrstack. Rörelse överallt. Knas. I jämförelse känns det som om det var folktomt här i förra veckan. Man blir fort bortskämd med hur man vill ha förhållandena i backarna. Just nu är det lite väl mycket movement, och överallt. Men så kommer jag ju från lugna och behagliga Grytgöl också.

Men även om man som försynt lantlivs-älskare har en tendens att vara lite fördomsfull mot de högljudda stockholmarna så har den här veckan ändå fått mig att längta efter en härlig vårdag i just Stockholm. Precis som förra året när Rickard, jag, Heidi och Joy var där och njöt av vårsolen samtidigt som vi gick vilse bland gatorna i Gamla Stan'.

Här och nu i Åre längtar vi dock mest bara efter mer snö, och enligt yr.no så kommer den på söndag-måndag-tisdag-och-onsdag. Kalas.

Tännforsen/The dare

Vi åkte till Tännforsen, lite för att få en naturupplevelse...





...men mest för att se Mattias bada, och Sindre. Vilket de gjorde.

Åre Chokladfabrik

Åre Chokladfabrik


Grattis Hanna

Min fina syster fyller åtta år.


Kom tillbaka..

Jag saknar er!

RSS 2.0