Kommer du ihåg?

GRIMERUD. Just nu om dagarna sitter vi mest och pratar om vad som har hänt och försöker komma ihåg. Minnas. Titta tillbaka på de sex månaderna som gått; vad som varit bra och vad som kan bli bättre. Det är intressant. Att leda en skola är inte det lättaste, men oj vad det är värt det. Det är en sådan där skön känsla i magen av att man fullfört något, och att man har gjort det så bra som man bara kunnat. Det är mycket som kommer vara annorlunda nästa år, det är redan fler elever som sökt, Rickard och jag kommer vara gifta, vi kommer bo tillsammans.. Jag undrar hur det kommer vara. Jag ska i alla fall komma ihåg hur det är nu, så att det kan bli ännu bättre sen.

Forever 21

21 år och nästan två dagar. Vilken födelsedag jag fick! Iförrgår morse väcktes jag av Rickard, Maggi, Heidi och Rut med fina paket, sång och en riktig brakfrukost. Efter det packade vi picknick-plastpåsen och trängde in oss i basens Toyota för att skjutsa Maggi och Rut till Kongsvinger och tåget hem. Och eftersom man aldrig riktigt vet om Toyotans bagagelucka fungerar eller inte vågade vi inte chansa så det blev trångt med packningen i knäet. Så kan det gå, tur inte farbror Blå var ute för han hade nog inte varit så nöjd med våran packningsteknik..

Framåt eftermiddagen åkte vi iväg ett gäng till Hamar och jag blev bjuden på mysig restaurant av Rickard. Alla Tiders kycklingpita! Kvällen rundades av med att jag och Rickard fick kolla på lägenhet och sen spela spel hos Heather och Andreas. Helt underbar dag, det enda som saknades var lilla familjen och några vänner från landet i öst. Tur det finns telefoner och internet och andra sådana där fina kommunikationsmöjligheter..
Tack för alla jättefina presenter och tack för bananbrödet Joy, hur gott som helst!

Sänd oss ut!


Nu, två dagar tidigare, har det hållits avslutning på Lärjungaträningsskolan och det firades med stor laxmiddag, tal, underhållning och sju sorters kakor. I sex månader har eleverna kämpat på som bara den och jag är så stolt över att få ha varit en del i processen. Nu ska de vidare ut i livet, några kommer tillbaka till Grimerud och forstätter att jobba här, andra åker hem till familjen, kyrkan och vännerna för att forsätta livet där.. Det är spännande! Tack allihopa för ert hårda slit, det är värt varenda sekund och ni är fantastiska!

Reflektion över ett lyckopiller

Det är en underlig känsla när du inser att något som du från första början trodde skulle kännas som en lite "bara bra"-upplevelse förvandlas till att bli ett lyckopiller så fort du bara tänker på det. Ett minne som får dig att fnissa eller le fånigt. Alla andra tror att du fått spader eller ljuger när du berättar om det för det är liksom bara för bra för att vara sant. Det är så jag tänker titta tillbaka på resan till Ukraina. För även om det fanns gråa dagar och till och med några tårar så var det för det mesta bara lycka. Lycka över livet!

Vackra dagar i Winter Wonder Land

GRIMERUD. Solen strålar och snön gnistrar! Himlen ler och det är underbart att vara i Norge.
Igår var jag och Rickard ute på en låång mysig promenad och pratade om framtiden, man blir lika glad varje gång man upptäcker att man tycker och tänker och drömmer om samma saker. Det är så mycket roligare att se fram emot något när man är två.

Tre månader, två städer, en resa

UKRAINA. I nära tre månader har jag, Rickard med två underbara vänner och DTS-elever; Maggi och Heidi, varit på missonsresa i Ukraina. I Kiev och Odessa närmare bestämt. Det var tre månader av barnhemsbarn, skratt, gråt, nya vänner, the Office, kulturkrockar, prischockar, brustna hjärtan och nytt hopp. Det var det - kort och gott. Men det kommer mera, så småningom, jag måste bara få lite mer tid att tänka igenom det hela först. 

Tjugo-hundra-åtta-bak-och-fram-och-ut-och-in


Nog var det ett händelserikt år minsann, tre kontinenter, två förlovningar och ett rejält äventyr..

JANUARI
För första gången i livet så tog jag och Rickard steget bort från trygga ”hemma” och familjerna och åkte till Australien. Det blev en DTS/Lärjungaträningsskola med UMU (Ungdom med Uppgift) i Newcastle, en slags bibelskola med fokus på verksamhet med yngre tonåringar. En månad fylld av nya intryck där vi fick se allt från härliga Sydney till Australiens storslagna natur.


FEBRUARI
Kom tätt efter januari och vi fortsatte att överraskas av det vackra landet där under..
Långa vita stränder, många nya vänner, trånga rum och många nya tankar om vad livet egentligen handlar om.


MARS
I mars firades min tjugonde födelsedag med svensk choklad, varierade presenter och lite hemlängtan. Det blev steget ut ur tonåren men mycket mer vuxen kände jag mig nog inte, hur gammal jag än blir tänker jag nog fortsätta att vara pappa och mammas lilla storflicka.


APRIL
Jag och Rickard åkte till varsitt hörn av världen när det var dags för DTS Outreach; en två månader lång missionsresa, jag till Sydafrika och Rickard blev kvar i Australien. Jag fick fortsätta att överraskas över hur fantastisk världen är och var lycklig nog att få tillbringa tid med underbara sydafrikanska barn i byarna runt Worcester.


MAJ
Rickard åkte vidare till Indonesien och jag förflyttade mig till Sydafrikas sydostkust och Jeffrey’s Bay. Nya underbara barn och människor att lära känna och safaris med stora vilda djur att se. Ensam är inte speciellt stark, jag längtade mycket efter Rickard och räknade ner till återresan till Australien.


JUNI
Australien! Vi fick tillbringa en vecka med hela klassen igen innan det var dags för avslutning, avsked och nya äventyr. Jag fick tillsammans med Rickard, Robbo och Zac flyga upp längs Australiens östkust till vackra Townsville och Magnetic Island. Helt underbar vecka med Stora Barriärrevet, Juliette’s Café, Alligator Creek och varmt härligt väder. Strålande avslutning på våran resa.


JULI
Juli var första månaden hemma i Sverige för oss på sex månader och tillbringades mest med familj och vänner. Jobbade som parkförvaltare och hann med en mini-semester till Halmstad och en camping-weekend på Öland. Sverige är så vackert på sommaren.


AUGUSTI
Väskorna packades igen och jag och Rickard flyttade till Norge för att arbeta som heltidsvolontärer inom UMU (Ungdom med Uppgift). Så våra nya hem ligger numer på en vacker gammal gård omgivet av fält, sjöar och långa inbjudande grusvägar – ungefär som i kära gamla Grytgöl.


SEPTEMBER
Vi tog en tur till Oslo, Rickard fyllde 20. Tio nyfikna elever anlände till gården och vi fick åka på vildmarkstur tillsammans och börja lära känna varandra. Underligt att de förmodligen hade samma känslor och förväntningar som vi hade när vi anlände till Australien åtta månader tidigare..


OKTOBER
I oktober höll klassen i ett konfirmationsläger och fortsatte att utmanas under våra lektioner. Det är en speciell process när man får vara en del av att se människor utvecklas och lära sig nya saker om sig själva och hur de ska värdera varandra.


NOVEMBER
I november fick vi äntligen se Norges västkust när vi åkte på roadtrip till Molde och Ålesund. Resan inleddes på min och Rickards tre-års-dag som tillsammans och på vägen tillbaka kunde jag titta på mitt finger och se en liten blänkande förlovningsring sitta där. Tänk vad vuxen man kände sig helt plötsligt..


DECEMBER
Jullov! Det blev en tripp hem till Sverige och snö på julafton för första gången på många år. Jag älskar jul och min familj som bara den! Dessutom förlovade sig två av våra bästa vänner så 2009 blir minsann ett riktigt bröllopsår!

RSS 2.0