Kärleksfulla böcker

Smarta lösningar. Nu när man är gift och allt så läser jag en del böcker om äktenskap och liknande, och gjorde även tidigare för den delen. Det är verkligen kanonbra att lära sig mer och utmanas att prata igenom och tänka över problem och situationer innan de faktiskt uppstår. Vi har ju liksom inte varit gifta förut så på ett sätt har vi ju inte en aning om vad vi har gett oss in på.. Förutom att vi ska dela resten av livet tillsammans och förhoppningsvis få små Matilda- och Rickardkopior en vacker dag. Men, tillbaka till böckerna. Har några tips som jag tror kan vara bra att läsa både om man funderar på att en dag gifta sig, precis ska eller har gift sig eller redan varit gift i hur många år som helst! Skitbra rent ut sagt, ingen är ju perfekt och alla kan vi behöva lite nytänk och inspirerande ord. Så tack ni som rekommenderade merparten av böckerna! David och Camilla. Väldigt bra tips!

   
Kärlekens fem språk (Gary Chapman) - Kort och gott om att lära sig varandras kärleksspråk och hur man på bästa sätt kan visa kärlek och uppsakttning till varandra. De olika kärleksspråken är tid tillsammans, fysisk beröring, uppmuntrande ord, gåvor och tjänster. Enkel men till riktigt bra och grundläggande hjälp för i stort sett vilken relation som helst. 
The marriage book/Äktenskapsboken (Nicky & Sila Lee) - Har precis börjat läsa och är redan helt fast. Bra tankar om hur äktenskap är och hur man på ett bar sätt kan behålla det ärligt, äkta och underbart. Kanonbra och rekommenderas starkt! Skriver säkert mer om den när jag kommit lite längre!
Ögonblick tillsammans (Barbara & Dennis Rainey) - En andakts-/reflektionsbok, en sida för varje dag på året. Passar kanske bäst för de som redan varit gifta ett litet tag och börjat komma in i vardagslunket. Men bra för oss också, att få höra om andras misstag innan man själv gör dem och inspireras av smarta och kärleksfulla lösningar.

Mycket kärlek åt alla håll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0