Rue de Belleville, Paris

Torsdag och fredag spenderade vi i Belleville, Paris. En stadsdel där det bor människor från världens ALLA hörn. Vi bodde även här på en YWAM-bas. Dock inte lika luxuriös som den tidigare, man blir kusligt fort van vid att vara bortskämd, tyvärr.. Väldigt bra var det i vilket fall och vi fördrev dagarna med att gå på marknad, gallerivandringar, upptäcksfärder och mer och mer baguette-ätande..

Heather & Andreas hos en utav kontnärerna. Varje år vid den här tiden i Belleville anordnas en konstutställning där alla konstnärer öppnar upp dörrarna till sina hem och man får komma in och se deras verk. Ett härligt sätt att få se mer av det "verkliga" livet i staden. Vi knallade in i hus där det lagades mat, katterna sprang omkring och familjerna var samlade. Sedan var det förstås även mer vanliga gallerier som var öppna för allmänheten med.

Några av kreationerna hos en vietnamesisk konstnär som bodde på en fantastiskt vacker bakgata. Dem fanns det annars gott om runt om i Belleville.

Rickard med kameran i högsta högg och i det här läget full av energi och entusiasm..

Konst på annat vis, gatukonsten var oftast mer imponerande än den vi såg inne på gallerierna. Här finns Ungdomens hjärta.

Sist men inte minst, brödet! Magen var väl inte sig själv under hela turen men det var det värt. Så mycket gott bröd och ostar har jag aldrig tidigare skådat. Förutom mammas förstås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0