Ukraina i technicolor

Här kommer en liten bildrapport från vårat missionsäventyr i Ukraina, bättre lite sent än aldrig så håll till godo och låt dig inspireras av kalla näsor och varma hjärtan!

Big Iron Mama övervakar Kiev..

I Kiev snickrade vi hus på YWAM:s nya universitetsområde och fick hemlagad ukrainsk husmanskost -borsch, ost-täckt kyckling och potatis.

Vi gick på spännande museum och lärde oss om Ukrainas historia. Det blev ett besök på World War II Museum och den här bilden såg vi på ett museum som visade förödelsen i Tjernobyl efter kärnkraftsolyckan 1986.


Vi var på cafékvällar och spelade spel och lagade varm choklad åt törstande ungdomar.

Vi var på barnhem och lekte, här spelade jag piano medan barnen dansade.

Det blev även fler besök på ett barnsjukhus tillsammans med Mother's Care.

I Odessa turistade vi lite mer och kollade bland annat på det här huset - en vägg och fullt beboligt. Vill du veta hur det egentligen fungerar så får du helt enkelt åka dit. Lösningen är ju hemligt som bara den.
I Odessa finns det dessutom en otroligt fin tradition som säger att när man gifter sig så går man och köper sig ett hänglås som man sedan dekorerar och fäster fast vid ett broräcke, som ett tecken på parets kärlek för varandra. När paret sen skaffar barn är det inte heller ovanligt att de går och köper små mini-hänglås som de sedan fäster på sitt giftas-lås.
Här är vi ute på gatorna och bjuder på te och köpta ukrainska småkakor.

Vi arbetade tillsammans med pastor Henrik och hans söta fru Olja i deras nystartade Vineyard-församling. Vi fick prova på att predika, leda engelskaklubb, arrangera konserter och filmkvällar samt vara med i diskussionsgrupper. Plus de fantastiska barnhemmen förstås!

Jag vet inte om det var vi eller barnen som hade roligast när vi fick hälsa på..
Ett utav rummen på "vårat" barnhem skulle byggas om och vi fick äran att riva ner väggar och tak innan de "riktiga" arbetarna kom. Dammigt värre men tjusiga var vi!

Sist men inte minst så fikade vi, hur mycket som helst.. Hur billigt som helst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0