Allmän lägesrapport

Idag tog vi Blå Faran och körde ut i skogen. Teamet skulle ut och vandra. Vart vi skulle visste väl egentligen ingen utav oss men vi satsade mot toppen av berget/kullen, någonstans i Stange kommun. Sådär halvvägs upp stannade vi på en knall och grillade; goa, glada och hungriga! Engångsgrillarna puttrade på fint och allt smakade bra. Därefter kom vi inte högre utan vände tillbaka till bilen för att spela kubb. Sverige fick stå i skam efter en förlorad kamp mot Norge/Indien.. Resten av dagen har spenderats för att förbereda den stora hemfärden. Rickard håller på att städa ut sitt rum och allt ska packas in i min lilla lya. Tänk vad skönt det ska bli med lite ledighet. Dessutom vill den där sjukan aldrig ge med sig så det ska bli skönt att få sätta igång med den riktiga Grytgölskuren. Det blir bra. Vi ser fram emot att komma hem. Och att vara gifta om tre veckor!

Kalasdansk

Idag var det vackert väder när vi satt ute på vernadan..
..hemma hos grillmästaren Jan Honningdal som stod för maten..
..vid firandet av numer 20-åriga Dina! Våran fina, glada danska.

Glädje

GRIMERUD, OTTESTAD, HEDMARK, NORGE. Nu har vi äntligen varit och kollat på vår blivande lägenhet! Och vi kan väl inte vara mer nöjda, det var Hur-fint-som-helst! I stort sett allt har renoverats mer eller mindre under de senaste två åren. Badrummet är precis nytt. Vitt och vackert är det överallt. Vi känner oss så välsignade. Och inte nog med det heller! Det är en missionärsfamilj som flyttar härifrån till Cypern om ett par veckor, och de bestämde sig helt enkelt för att de ville ge bort lite möbler.. Så i löpet av en timme fick vi en kanonfin dubbelsäng med helt nya madrasser från kära IKEA, ett frächt kylskåp och en gammal hederlig spis. Eventuellt kan listan fyllas på. Hur fantastiskt är det inte? Vi har det så bra. Vi dansade runt efter våra besök och var väldigt tacksamma för att vi får ha det så fint..

Nedrans sjuka

Nu är vi sjuka båda två, det är ett elände! Rickard sitter i sitt rum och försöker kurera bort sjukan innan den blir värre.. Jag envisas med att det nog går över snart och sitter på kontoret. Jag har inte tid att vara sjuk. Väntar på friskare dagar och utflykt imorgon. Då ska vi vandra och grilla. Sen är det kalas på torsdag för Dina. Då vill vi ju må bra!

DTS, någon?


Kom hit vettja! Eller skicka någon annan.. Vi väntar.

Fnittertippan

Ikväll har jag fnissat så jag vet inte vad. Kanske är det bacillerna i kroppen. Vi har gjort ansiktsgubbar, hak-hajar och fnissat åt minnen. Eller jag har fnissat och Rickard skrattat. Han är ju en karl. Fnitter är bra medicin har jag hört, eller hittat på. I vilket fall tänker jag må bra imorgon. Bara det är ju värt att dra på smilbanden för. Att le lär ju dessutom vara det billigaste sättet att försköna sitt utseende på. Dessutom är de finurliga, som Mona Lisas.

Sliter mitt hår i förtvivlan

GRIMERUD, FORTFARANDE. Nu har jag suttit och svettats och slitit mitt hår i närmare två timmar för att få klart den där artikeln jag nämnde häromdagen.. Det är svårt. Svårt när det handlar om en levande person, som man dessutom känner. Det är inte påhittat skvaller om någon kändis eller en uppsats om någon fantasifigur under svenskan i högstadiet. Det här är liksom på riktigt! Man kan inte anpassa fakta eller överdriva för då är det helt plötsligt inte längre sant.
Det är svårt. Svårt på riktigt. Kanske är det klart i alla fall.. Jag har skickat den till Merete, den intervjuade själv, på knagglig svorsk för att få det godkänt. Går det bra med henne så spelar det inte så stor roll vad andra tycker sen, för då vet jag i alla fall att det jag skrivit är sant. Och det är viktigt, i alla fall för mig.

Mitt liv är en resa

Ibland stannar tiden upp som en stund av vila
En plats som känns trygg
Ändå är jag på väg
På väg mot något större
Outgrundligare
Livets mysterium blir löst i livets bok
Det är dit jag ska resa

Bryllup!


Nu för tiden är det tätt mellan bröllopen. Idag skedde det på norskt vis när Natalie fick sin Sigmund. Herr och fru Brocks. Natalie var en utav DTS-tjejerna i höstas och idag fick vi äran att vara med på deras stora dag! De var underbart fina och det var jättekul att se bröllop i ett annat land, även om Norge kanske inte är så olikt från Sverige.. En skillnad är i alla fall att brudparet sitter ner under vigseln - först på varsin sida, och efter själva vigselakten sitter de tillsammans. Inga skakiga ben där inte. Man har även förlovare, en slags motsvarighet till best man och tärna. Dessa sitter brevid bruden/brudgummen på varsinn stol innan vigselakten, som stöd gissar jag. De är dessutom förpliktade att hålla tal under middagen. Sen är ävenfesten lite annorlunda. Man börjar med middag för de närmaste släktingarna och vännerna, och sedan framåt kvällen öppnas det upp för flera till kaffet och tårtan. Några väljer att ha öppet hus och några skickar ut speciella inbjudningar bara till kaffet. Det var lite kuriosa, några detaljer och en grov generalisering av norrmännen efter mina enorma erfarenheter, så bli inte besvikna om ni kommer på ett norskt bröllop och det ser annorlunda ut!

Rickard och jag tog del i serveringsteamet så vi fick faktiskt med oss hela bröllopet, eftersom vi även blev bjudna till kaffet! Eller ja, hela kan jag väl inte säga. Festligheterna håller fortfarande på här nere, men eftersom jag fortsatt inte är helt frisk har jag dragit mig tillbaka. Fantastiskt har det i alla fall varit och man blir bara mer och mer entusiastisk över att det snart är våran tur. Något som vi stadigt påpekar för varandra!

Nya besked

Nu vet vi! Det lilla huset här nedan blev det inte.. Men viktigast av allt; vi fick den stora fina lägenheten (som vi ännu inte varit inne i - men för det hört rykten om hur storslagen den ska vara)! Så i september flyttar vi in. Vad som händer mellan bröllopet och då är ännu lite oklart men vi jobbar på en lösning.. Mer tumhållning behövs!

Husesyn

Idag har Rickard och jag varit på promenad och hittat en gammal övergiven vattenkanna som jag minsann tänker behålla. Vem slänger en helt fungerande och fin plåtkanna till att rosta bort? Efter äventyret på skrot-/skatthögen begav vi oss på husesyn på vårat blivande hus, tror vi. Fint var det, vi förvånas varje gång över att verandan nog är större än själva lägenheten. Men tur är väl kanske det, för lägenheten är minsann inte stor.. Imorgon får vi veta om den blir vår eller inte! Sen hoppas vi också på att få en större lägenhet vartefter och det är en perfekt en som blir ledig i september, den har vi också sökt. Men vi hoppas på att få bo i den lilla fram tills dess. Det är våran önskan. Så om någon är sugen på att hålla tummarna med oss eller be en liten bön, varsågod yourselves!

PS. Där vi hoppas få bo är ju då det lilla tillbygget till vänster, inget annat..

Journalistik på hög nivå

GRIMERUD. Ända sedan jag var liten har jag tyckt om att skriva, men liksom aldrig gjort något med det riktigt. Förrän kanske nu, och konstigt nog verkar det som om man bara tar det där första steget så kommer det mer naturligt. Idag ska jag nämligen få vara journalist! YWAM Norge driver en tidning som kallas Mot målet som kommer ut varje månad. Denna månadens tema är Sanningen och hur sanningen har förändrat människors liv. Inget litet tema direkt. Men jag har i alla fall fått i uppdrag att ringa en av våra före detta elever och göra en intervju. Skriva ner allt på svenska och sedan låta det översättas till norska. Så det är lite nervöst för jag vet inte om "bra" svensk journalistik blir lika bra när det översätts. Men man får väl helt enkelt lita på att om man blir tillfrågad så har man väl blivit det av en anledning.. Eller? Pennan i högtsa hugg och några nervösa sneglingar på telefonen, det är ju för typiskt att man måste använda telefoner.. Men den här gången kommer jag inte undan!

När näsan talar

Förkylningen har smugit sig på och har mig nu i ett stadigt grepp.. Väldigt illa! Man önskar att man hade någon sorts propp som man kunde köra upp i eländet. Man vill ju inte hålla sig inomhus heller nu när det är så vackert ute. Det blomstrar precis överallt och gräset är nyklippt. Vilken betyder att det luktar fantastiskt! Och ännu mer fantastiskt ska det bli när näsan kommer på topp igen. Just nu gnäller den mest och vill inte vara tyst.. Jag behöver nog pappas medicin - en rejäl dos choklad och en påse bilar. Och så lite te och TV-sporten. Och sällskap, det är nog det viktigaste..

Dagarna går..

Nu är det så gott som exakt trettio dagar, eller 720 timmar, eller 43200 minuter,  tills vi kliver in i kyrkan för att gifta oss!  På ett ungefär ni vet. Ett jämnt tal är ett bra tal, så det kör vi på - som min blivande make brukar säga.. Nu ska vi hälsa på farbror Blå för att lämna in en polisattest. Denna gör att vi får jobba i närheten av barn, och det är ju bra när det ligger ett dagis på gården. Jobbigt läge annars. Så, wish us luck!

Krumelurpiller

Mamma brukar säga, att livet är som en deg. Varje människa får en degbit, och den får hon forma hur hon vill. Det beror på en själv om det blir en fin och välgräddad kaka av den eller en sned och vind liten bulle som är vibränd i kanten..
- Britt-Marie lättar sitt hjärta, Astrid Lindgren

Högt - upp i det blå


Idag tog Rickard en svävartur högt upp i det blå. Det håller nämligen på att byggas och målas om här på går'n. Då tycker förstås pojkarna/männen att tillvaron blir lite bättre om man får leka med en skylift samtidigt. Det gör mödan väl värd. Jag var nöjd med att stå på backen och intalade mig själv att det var lite tuffare att ha fått åka upp i en brandbil.. Men det är ju bara jag det, då har jag ju heller inget att jämföra med i och för sig. Annars är det en spännande tid för oss, mycket prat om framtiden. Sen är det ju faktiskt bara en månad tills vi gifter oss! Och i veckan får vi förhoppningsvis veta vart vi ska bo också.. Ju mer på gång desto bättre - det verkar nästan som mitt och Rickards livsmotto just nu.. Det ska bli skönt med lite sommarlov!

Veckans..

En liten titt i backspelgeln på vad som skett i veckan som gått;

Veckans resa/äventyr:
Den där till Paris dominerade väl rätt rejält.
Veckans ämne:
Mission i praksis, teambuilding och mat.
Veckans maträtt:
Ost och baguette, helst i stora mängder.
Veckans favorit:
I:
Det vackra vädret i Le Gault Soigny, fransk mat och franska gator.
II: Blåsa såpbubblor med Emanuel, man glömmer lätt hur otroligt roande det är med vanligt såpvatten. Speciellt med barn.
III:
Norskt nationaldagsfirande, där ligger minsann Sverige i lä.
Veckans mindre lyckade:
Vårat försök att hinna ta oss från flyget till tåget på 15 minuter på Gardermoen. Det gick ju i och för sig hur bra som helst, det var ju bara det att det inte gick något tåg förrän en timme senare i alla fall.. Så kan det gå, ruskigt snabba var vi i alla fall!
Veckans låt:
Fairytale - Alexander Rybak. Vare sig man vill eller inte.
Veckans oväntade:
Kultur, man tror att man har koll och att det är slut på överraskningar.. Men så smyger de sig ändå på kring hörnen, att norrmännen är så här pass festliga hade jag ingen aning om! Men jag bockar och tackar för det, man bör fira det som firas kan! Och frihet är väl ingen dålig anledning.
Veckans workout:
En väldans massa promenerande på gatorna i Paris och bärande på resväskor, löpträning på Gardermoen. Beach 09, here I come!
Veckans nyhet:
Heidi kommer tillbaka till Grimerud! Hurra!
Veckans gärning:
Bar Kristins väska upp och ner över hela Paris, hon hade ju ganska fullt upp med barnvagn och Emanuel ändå. Och nu är ju musklerna lite mer tränade så hela proceduren var ju bara positiv..
Veckans hjälte:
Rickard, han har ju en tendens att vara det, för det mesta!
Veckans visdomsord:
TRIVSEL! För allt i världen, trivs med vad du gör, leta efter ljusglimtarna! Jag är nog klok som en bok, inte tjock som en i alla fall - eller vad säger du Maggi?

Sjuttonde Maj


Nu är vi tillbaka på Grimerud. Lagom till årets stora (dubbla) folkfest! Norska nationaldagen firas med pompa och ståt. Vi hade bufféfrukost tillsammans med hela basen och åkte därefter in till Hamar för att se på skolparaden. Förutom denna glädje så vann ju även Norge och Alexander Rybak Eurovision Song Contest igår, så även det gav ju anledning till att fira. Fairytale har spelats flitigt hela dagen.. På eftermiddagen var det dags för grillfest och det var stekar, hamburgare och korv om vartannat!

Hela stortorget i Hamar var fullt på både längden och bredden. Alla ville få en glimt av paraden, köpa glass eller korv och stå i hutlöst lång kö för att få en del av festiviteterna.

Paraden. Så här fint klädda var i stort sett alla norska jenter. Dräkterna kallas för Buna och bärs av gammal som ung, och liknar väl egentligen ganska mycket våra svenska folkdräkter. Hur tjusiga som helst var de. Jag blev lite sugen på att införskaffa mig en egen och frågade lite blåögt vad det skulle kosta. 30 000 norska rikstaler var svaret och jag la min idé vänligt men bestämt tillbaka på hyllan.. Fina är de i alla fall.

Mest entusiastiska var väl nästan vi utlänningar. Här är Finland, Danmark, Kina och Sverige representerat. Nästa år far vi nog till Oslo och då blir det ännu mer ståhej..

Lev lyckligt

LEVA LIVET. I en svensk undersökning som jag läste om på det stora internetet precis nyss hade det forskats om vilka människor som lever längst och mest hälsosamt i Sverige. Fem punkter gav undersökningen och det är dessa;

-Gift dig
-Bo på landet
-Drick inte alkohol
-Lev utan TV
-Bli "religiös"

Klura lite på den ni.. Den är nog inte så dum.

Under himlen i Paris

Igår fick vi se Paris innerstad, klura ut tunnelbanesystemen, se Eiffeltornet och Triumfbågen, dricka kaffe på Starbucks och ha en allmänt bra upplevelse - under den mestadels vackert molniga himlen. Vi fick inte se Mona Lisa's leende men var inte så ledsna för det. Det ger oss ju bara ännu en bra anledning att åka tillbaka någon gång i framtiden..

Turist, ja visst! Med lutande Eiffeltornet av Paris i bakgrunden..

La Tour Eiffel (1889) - 324 meter hög, 10100 ton tung.

Arc-deTriomphe (1836) - 51 meter hög, 45 meter bred.

Jag är fortfarande lite kär i Frankrike.

Rue de Belleville, Paris

Torsdag och fredag spenderade vi i Belleville, Paris. En stadsdel där det bor människor från världens ALLA hörn. Vi bodde även här på en YWAM-bas. Dock inte lika luxuriös som den tidigare, man blir kusligt fort van vid att vara bortskämd, tyvärr.. Väldigt bra var det i vilket fall och vi fördrev dagarna med att gå på marknad, gallerivandringar, upptäcksfärder och mer och mer baguette-ätande..

Heather & Andreas hos en utav kontnärerna. Varje år vid den här tiden i Belleville anordnas en konstutställning där alla konstnärer öppnar upp dörrarna till sina hem och man får komma in och se deras verk. Ett härligt sätt att få se mer av det "verkliga" livet i staden. Vi knallade in i hus där det lagades mat, katterna sprang omkring och familjerna var samlade. Sedan var det förstås även mer vanliga gallerier som var öppna för allmänheten med.

Några av kreationerna hos en vietnamesisk konstnär som bodde på en fantastiskt vacker bakgata. Dem fanns det annars gott om runt om i Belleville.

Rickard med kameran i högsta högg och i det här läget full av energi och entusiasm..

Konst på annat vis, gatukonsten var oftast mer imponerande än den vi såg inne på gallerierna. Här finns Ungdomens hjärta.

Sist men inte minst, brödet! Magen var väl inte sig själv under hela turen men det var det värt. Så mycket gott bröd och ostar har jag aldrig tidigare skådat. Förutom mammas förstås.

Le Gault Soigny/Chateau Thierry


Idag ägnade vi förmiddagen åt lite fransk kultur, historia samt att spela volleyboll i trädgården. Här är Sverige, Frankrike, Norge, Indien och Australien representerat. Soligt var det med.

På eftermiddagen åkte vi in till Chateau Thierry för att strosa lite och vänta på våran kollega Kristin och hennes son Emanuel som flög från Norge i morse. Regnet öste ner, men vi nynnade lite på Mary Poppins och då kändes det lite muntrare.
Vi satte oss på ett café och drack kaffe och varm choklad. Varmt i magen och när vi vågade oss ut på gatan igen sken solen..

..så vi tog oss en tur upp på berget och njöt av utsikten, främst av staden men parkeringsplatsen låg ju rätt bra till med!
Efter det åkte vi till basen och smaskade i oss en annan tillfredsställande måltid!

Tour de France

Igår anlände vi, safe and sound, till fantastiska Frankrike! Har bara goda ord att säga så här långt. Vi blev hämtade på flygplatsen i Paris av ett par glada YWAM:are, Jeunesse en Mission på franska. Vi blev sedan eskorterade ut på landsbygden till Le Gault Soigny där YWAM har en utav sina franska baser. Här kommer några bilder från vår första dag här i France.

Grönt och fint är det precis överallt! Vi sprang barafota i gräset och solade i trädgården. Tog bilder på blommor och gamla franska gator och byggnader och njöt av allt det underbara.

Detta är en utav basens byggnader, ett gammalt barnhem som numer innehåller lektionssal, lägenheter, matsal, kontor och annat som kan vara bra att ha. Alla hus håller på och rustas upp så och jag skulle mer än gärna komma tillbaka en dag, dels på grund av de vackra omgivningarna men också av.. Ja, det får ni se längre ner.

Le Gault's katedral, bygnaderna är i samma vackra stil i hela den lilla byn.

Maten! Inte att förglömma! YWAM:s bästa kock är stationerad här och maten i sig gör att det är värt varenda krona att komma hit. Ojoj, fransk mat är något utöver det vanliga, dessutom äter man nog i snitt två hela baguetter om dagen. Och det gör ju det hela ännu bättre.
Jag är lite kär i Frankrike!

Nya äventyr!

Nu ska väskorna fram och här ska packas. Klockan 03.30 inatt lämnar vi gården och siktar in oss på Paris! Räkna inte med alltför många uppdateringar de kommande dagarna.. Oroa er inte heller för vi kommer ha det bra, men att be för en härlig resa skadar ju inte!

The Grimerud Rock Festival

Idag inleddes "Rock Festival" här på gården. Stora anslag på varenda dörr. Det var dags att rensa åkrarna på sten! Hårt arbete är bra för själen har jag hört, nu är jag mest stel. Men att kasta sten är nog inte så dumt ändå, att arbeta tillsammans är ett väldigt bra sätt att lära känna varandra på. Det är skönt att bo på landet och att få leva!

Hurra för dej som fyller idag

Idag har vi firat att vår kära "chef", herr Karstad fyllt 28 år. Och ska det vara kalas så ska det ju vara rejält. Minst sju sorters bakverk var det nog i alla fall. Norrmännen har även en fantastisk födelsedagssång med många rörelser och snurrar som flitigt framförs när tillfälle bjuds. För övrigt bjöd dagen på ett kyrkobesök i Hamar Frikyrka och Rickards första longboardtur. Alla nöjda och glada! Jag fick även öva på mina husmorskvaliteter och baka lite. Vet inte om kladdkaka kan räknas under den kategorin men jag var tillfreds och de blev både goda och fina att titta på, i alla fall en utav de två.. Och så fanns det jordgubbar!

Kollektivet i Hamar

HAMAR. Ikväll var vi på kollektivet. I Hamar. En satsning där man försöker samla ungdomar från de olika kyrkorna för att komma samman och lära känna varandra. Fokus på Jesus och gemenskap; så mycket bättre ingredienser än det kan man väl inte ha. Det var första gången vi var där men förmodligen inte den sista.. Det är så härligt med unga människor med stora visioner, man blir så lycklig på något förunderligt sätt! Väl bemött - nu är jag trött.

Härligheten


Leta inte efter Härligheten - den söker dig när du behöver den
-Maria Birde/Konrad Milton

Norsk ordlista för svenskar

Om någon utav er får för er att komma på besök eller bara är allmänt nyfikna kan det ju vara bra att lära sig några norska ord/uttryck! Så här kommer några av de enklaste och mest användbara för oss svenskar;

Akkurat
- Precis                          
Brus - Läsk
Eg er glad i deg! - Jag älskar dig (till en vän)!    
Gutt - Pojke                                   
Huske
- Minnas/komma ihåg
Is - Glass                                        
Jente
- Flicka
Koselig - Trevlig/mysig               
Klem
- Kram

Rar - Konstig                                 
Rolig
- Lugn
Rundkjøring - Rondell                
Spise
- Äta
Spørsmål - Fråga                        
Trenger
- Behöver

Tøs - Prostituerad  (jag fick veta detta den hårda vägen, använd inte!)

Gulebøj betyder för övrigt inte banan, bara så att ni vet! Och Tallefjant är minsann inte ekorre heller.. Och många av de knasiga ord vi tror att norrmännen använder tror de att det är vi som använder. Precis som Norge/Sverige-historierna, så kan det vara!

Tillägg kommer med så småningom och har ni något ord eller en fras ni klurar över är det bara att skicka en liten kommentar!

Hindersprövning på norskt vis

GRIMERUD. Det är mycket som ska tänkas på när man ska gifta sig, just nu är det pappersarbete och musik som står på prioritetslistan. Extra klurigt blir det ju när papprena ska fyllas i på norska.. Men slår vi våra kloka huvuden ihop ska det nog gå bra. Musik är nästan ännu svårare för där är valmöjligheten närmare oändlig. Så är det någon som har tips på någon kärleksfull och vacker sång som påminner om mig och Rickard så hör gärna av er. Annars har vi i alla fall två guldkorn såhär långt, så det är ju en bra bit på väg till ett lyckat bröllop! Nästa vecka ska papprena om Erklaring fra brudefolkene før prøving av ekteskapsvilkårene in, och hittas inga spöken i garderoben så är vi sedan fria att gifta oss hur mycket vi vill. Och det är ju planen!

Damen i Drammen

Gårdagen spenderades i Drammen. Jag, Rickard, Andreas och Christina tog Caravellen ut på tur till Danvik Folkhögskola. Det blev bra mycket lägre tempo än väntat eftersom solen jagat ut de flesta elever på diverse äventyr. Så vi fick helt enkelt turista lite och äta glass på McDonald's. På kvällen blev det mer fartigt för då skulle vi hålla i skolans "Onsdagsträff", så det blev ett möte med vår favorit-indiska i spetsen. Allt som allt en härlig kväll med bra umgänge, några härligt inspirerande samtal och massor med mumsigt fika!


Ditt ansikte..

Orosmolnen spricker upp och jag ser ditt ansikte
Ett leende vitt och brett
Ögon som strålar som solen
Huvudet på sne
Ett underbart Jag älskar dig

Telefonskräcken

I alldeles för många år har jag lidit av manisk telefonskräck. Man kan säga att jag utvecklat en slags egoistisk fobi. Jag vill helt enkelt inte, men när det passar så passar det. Mina vänner har fått stå ut med det mesta och värst blir det väl naturligt för Rickard.. Snälla, kan inte du? Bara den här gången, jag lovar! Och man ska ju hålla det man lovar. Men inte har jag lust att ringa nånstans till någon okänd farlig människa när det väl är dags igen. Jag försökte hitta en tjusig term för mitt syndrom men fick helt enkelt minst sagt besviket veta att det bara kallas telefonfobi. Inte det minsta glamoröst! Anledningen till att jag vräker ur mig allt detta är att vi nu under kvällen haft i uppdrag att ringa runt och informera om DTS:en. Inga monster vi ringde till precis men toknervöst för det. Inte ett enda samtal ringde jag, det var ju någon som "behövde" maila också.. Och det är jag ju fantastiskt bra på! Doktorn kan komma.

Viva la Vida, Viva la France.


Otroligt men sant, vi ska till Paris nästa vecka! Efter många om och men och tveksamma sneglingar på plånboken bestämde vi oss ändå; Vi borde ju åka, det känns ju faktiskt som att vi borde! Och ville, det gjorde vi ju så klart. Så då var det bestämt, sen så var det bara det där med pengarna då.. Men det brukar ju alltid lösa sig så vi bestämde oss för att lita på Gud och så fick det helt enkelt ordna sig.. Hur gick det till då? Jo, Gud håller ju vad han lovar och säger han åk, ja då åker man. Jag som tyvärr är mer realist än optimist i lägen som detta hade lite svårt att se hur det skulle gå ihop sig. Men idag skiner solen och som en glad överraskning på det meddelades det att basen skulle betala hela DTS-teamets resa till la France! Alltihop! Hur underbart som helst. Gud vet minsann vad man önskar sig! Så idag bubblar hela kroppen av tacksamhet och lycka.

Nu får det vara nog!

Nu, nu är det slut på dubbelbokningar och dåliga ursäkter! Jag har äntligen skaffat mig en almanacka. Man kan vara lycklig för mindre än det. Jag återvälkomnar struktur och gammal hederlig ordning och reda! Dessutom har vi börjat skriva ner våra utgifter. Man känner sig ansvarsfull som bara den. Sist jag försökte fick jag mest dåligt samvete för allt jag spenderade under kategorin Nöje.. Men nu är det slut på det med. Har forskat lite i ämnet och till min stora förtjusning (eller mest förvåning) tillhör detta den nya trendiga rörelsen Downshifting. Vad är då detta? Ett amerikanskt påfund som strävar efter högre livskvalitet och medvetenhet om hur vi spenderar vår tid och våra pengar. Ta en ordentlig koll på vardagen och se om du verkligen befinner dig i den livssituationen du önskar, om inte; varför? Ja, kort och gott handlar det väl om att minska stress och helt enkelt försöka hitta ett sätt att få mer tid för viktiga saker. Nog om detta. Om jag får ett bättre liv på grund av dessa påhitt är väl tveksamt men inte omöjligt. Kanske blir jag i alla fall lite klokare över var all min tid och de där pengarna egentligen tar vägen..

Nio till fem

GRIMERUD. Tillbaka till vardagen i Norge. Det ska faktiskt bli ganska skönt att komma in i "vardagslunken" för ett tag. Det har varit mycket farandes fram och tillbaka i det sista. Fast jag vet väl inte om vardagslunk här innebär detsamma som i ett vanligt nio-till-fem arbete. På onsdag ska vi till Drammen och göra lite mer promotion för skolan. Sen är det möjligt att det får bli en flygfärd till Frankrike för att förbereda en utav nästa års missionsturer. Ett DTS-kontor är en bra spännande arbetsplats. Möjligheterna är många och viljan och tron får ta vid där plånboken slutar! Det brukar gå fantastiskt bra. Men för nu ska jag mest njuta av att jag faktiskt vet att jag förväntas jobba ungefär första halvan av dagen och sen kan spendera resten precis som jag vill! Det vill säga med bröllopsplanering, framtidsspekulering och en och annan kopp te.. Kanske borde man börja träna kroppen lite också, men bara kanske.

"Min bästa väns bröllop"


Igår fick Ida sin Simon. Världens vackraste brudpar som bjöd på ett kalas som heter duga. Nu befinner de lyckliga tu sig på andra sidan jordklotet och jag skulle bra gärna ha en tidsmaskin så jag kunde åka en sisådär fyrtiosex dagar framåt i tiden tills det är våran tur! Att gifta sig verkar ju bara väldigt trevligt!
Grattis herr och fru Axelsson och tack för alla fantastiska festligheter!

Företagsamhet

Idag känner jag att jag gjort ett bra dagsverk, jag har nämligen hunnit med att...

...vara smakråd till olika bröllops-outfits. Allt klär en skönhet säger jag bara!
...hoppa studsmatta och cykla med Hanna. Det blev en tur runt våriga Grytgöl med branta backar, stenmursklättring och så lite fotografering förstås. 
...öva spex inför Idas och Simons bröllop. Tänk att det är dags för bröllop redan imorgon, det går fort när man har roligt som sagt. Vackra dagar för de tu.
...hälsa på nervösa blivande äkta makar. Så nu är jag något uppspelt över morgondagen och skäms lite för att jag är nervös för ett ynka litet tal, bättre att de säger rätt än jag.
...gå på 7-årskalas. Grillade hamburgare, rosa paket och halva Blomgrensklanen på plats!
...grilla hemma med Rickard och familjen. Kött är gött och magen är fylld med godsaker.
...Slå in paket och skriva tal. Nu är jag redo för sängen och morgondagen!

Produktivitet - Ja visst!

Vägtur all over igen

Inga hemligheter här inte, här kommer en liten bildredovisning från vår Norge rundtur!


Vi tog oss en båttur på Stavanger-fjorden med skolskeppet Gann.


Årets första is! Eller glass som det ju heter på svenska.


Vi var på möteskonferens i Fredrikstad där Rickard & Maggi slog på stort och höll i ett seminarium om att vara kristen i vardagen.


Maggi och jag "koste" oss i Sarpsborg...

 
...och det gjorde jag och Rickard minsann med.


Det blev en tur till Oslo med där Rickard och jag bestämde oss för att öva lite på bröllopspussen. Det här konstverket heter passande nog "Marriage".



Sist men inte minst tog vi en sväng över svenska gränsen och handlade billigt godis så det stod härliga till. Svenska priser är minsann väldigt bra priser.

RSS 2.0