Kladdkaka med daimgrädde
Ingredienser
Kladdkaka
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
Gör så här
Smält smöret, bryt chokladen och smält den sedan tillsammans med smöret och låt det sedan svalna. Vispa ägg och socker i en bunke, häll sedan i den smälta smörchokladen och blanda. Ha i mjöl och salt. Grädda i ugnen i ca 15 min i 200°C. Låt gärna kakan svalna i kylen över natten och ha på grädden precis innan servering.
Daimgrädde
2½ dl vispgrädde
1½ msk kakao
1½ msk florsocker
2 st dubbeldaim
Gör så här
Vispa grädden tillsammans med kakaon och florsockret. Krossa daimen och blanda i tre fjärdedelar i grädden. Bred ut grädden på den svalnade kladdkakan och dekorera med resten av daimen.
Farligt gott!
Kommentarer
Postat av: Rickard
Ååååh, så sjukt gott äre! Den som inte äter't äre synd om!
Postat av: Emma
ojojoj! Fy vad gott det ser ut! Jag är djupt avundsjuk o känner att jag måste baka denna så fort jag hinner :P
Postat av: Anna Matilda Josefin
Det tycker jag du ska Emma! Förmodligen den godaste kladdkakan någonsin!
Postat av: Emma
haha, jag tror dig! ;)
Trackback