Kladdkaka med daimgrädde


Ingredienser

Kladdkaka
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt

Gör så här
Smält smöret, bryt chokladen och smält den sedan tillsammans med smöret och låt det sedan svalna. Vispa ägg och socker i en bunke, häll sedan i den smälta smörchokladen och blanda. Ha i mjöl och salt. Grädda i ugnen i ca 15 min i 200°C. Låt gärna kakan svalna i kylen över natten och ha på grädden precis innan servering.

Daimgrädde
2½ dl vispgrädde
1½ msk kakao
1½ msk florsocker
2 st dubbeldaim

Gör så här
Vispa grädden tillsammans med kakaon och florsockret. Krossa daimen och blanda i tre fjärdedelar i grädden. Bred ut grädden på den svalnade kladdkakan och dekorera med resten av daimen.

Farligt gott!

Kommentarer
Postat av: Rickard

Ååååh, så sjukt gott äre! Den som inte äter't äre synd om!

2010-05-26 @ 09:30:31
Postat av: Emma

ojojoj! Fy vad gott det ser ut! Jag är djupt avundsjuk o känner att jag måste baka denna så fort jag hinner :P

2010-05-27 @ 13:16:02
Postat av: Anna Matilda Josefin

Det tycker jag du ska Emma! Förmodligen den godaste kladdkakan någonsin!

2010-05-27 @ 21:55:20
URL: http://frokenfru.blogg.se/
Postat av: Emma

haha, jag tror dig! ;)

2010-05-29 @ 14:37:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0