Birgittas Sommarbiff
Åh idag gjorde vi så god lunch. Det gjorde mig på bättre humör.
Ingredienser
till ca 2 personer
Biff
400 gram färs
Salt
Peppar
Potatis
Antal efter magkänsla
"Sås"
1.5 dl vispgrädde
2-3 msk bostongurka
2-3 msk senap
0.5-1 paprika
Gör så här
Koka potatis som vanligt. Forma färsen till en stor biff och lägg ner i stekpannan. Salta och peppra på en gång, 1 msk salt, peppar efter behag. Börja med att steka på hög värme så att ytan blir fin, sänk sedan värmen. Dela biffen i fyra delar, då har du bra koll på när det är dags att vände och när allt sedan är klart. När det är dags att vända på biffen är det bra att höja värmen en stund igen, för att ytan ska bli fin som sagt. Glöm inte att salta och peppra så fort du vänt på köttet. Till "såsen" börjar du med att vispa grädden, blanda sedan i bostongurka och senap. När biffen är klar har du på gräddblandningen på toppen innan servering. Garnera med bitar av paprika. Servara gärna med en grönsakssallad. Så går det till, med mina egna ord.
Kommentarer
Trackback